Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Rabbit Hayes - Ontroerend, intiem, pakkend

Een proloog die je weet te pakken en een zwaar onderwerp dat door de luchtige schrijfstijl van Anna McPartlin toch een prettig te lezen verhaal wordt. De Hebban Leesclub van 15 dames is positief over De negen dagen van Rabbit Hayes. Leesclubcoördinator Diane Kooistra schreef het samenvattende eindoordeel.

Het verhaal gaat over Mia Hayes, hierna genoemd als Rabbit Hayes, die borstkanker heeft en net te horen heeft gekregen dat ze nog maar kort te leven heeft. Ze wordt vanuit het ziekenhuis overgeplaatst naar een hospice waar ze de laatste dagen van haar leven doorbrengt met haar naaste familie en vrienden. Terwijl ze steeds meer achteruit gaat wordt het levensverhaal van Rabbit in stukjes en beetjes verteld door middel van flashbacks en de verhalen van de mensen om haar heen. Ondertussen moeten ze accepteren dat Rabbit doodgaat en dat is vooral voor haar dochtertje van 12 erg moeilijk.

Intiem, ontroerend en pakkend
De leesclubleden noemen het verhaal intiem, ontroerend en pakkend. Vooral de moeder van Rabbit Hayes maakt veel indruk. De auteur heeft de personages en de emoties die zij tonen rondom het sterfbed van Rabbit Hayes heel mooi beschreven. Een punt van kritiek was dat de lezer de Rabbit van nu niet echt leert kennen. De thema’s die genoemd worden door de leesclubleden zijn vooral rouw, verdriet en verlies.

Feelgood met tranen
Op een enkeling na is iedereen positief over de schrijfstijl van de auteur, het leest als een trein of als een film (vanwege de vele conversaties). Voor een enkele lezer ontbrak er diepgang en inhoud maar over het algemeen lees je in de recensies terug dat mensen genoten hebben van de combinatie ontroering en humor. Lies geeft dat als volgt aan: 'Verlies en verdriet komen op een mooie, grappige en soms zelfs luchtige manier aan bod' en Annette zegt in haar recensie 'Het is een intiem boek zonder veel spanning'. Voor Wietske was het boek een 'feelgood met tranen' en zo kunnen we deze leuke en enthousiaste leesclub afsluiten met het gevoel dat we samen een bijzonder boek hebben gelezen. Het boek eindigt met een gemiddelde waardering van 4,5 ster.

In de leesclubpage van De negen dagen van Rabbit Hayes is de volledige leesclub en het complete eindverslag na te lezen.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Rabbit Hayes - Ontroerend, intiem, pakkend

 

Gerelateerd

Over

Anna McPartlin

Anna McPartlin

Anna McPartlin (Dublin, 1972) studeerde marketing na een veelbewogen jeugd &ndas...

Overig

Hebban Leesclub Hall of Fame 2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 123 boeken 30 volgers 4 reacties 8 likes

Hebban Spots

De negen dagen van Rabbit Hayes

24 volgers

Welkom bij de Hebban Leesclub met het boek De negen dagen van Rabbit Hayes, de feelgoodroman van Anna McPartlin (uitgeverij A.W. Bruna). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub,...

Gesponsorde boeken