Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Review /

'Ravi en de laatste magie' volgens het Kinderboeken Leesteam

door Hebban Crew 5 reacties
Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit twaalf leesgierige kinderen, één uit elke provincie. Het Leesteam vlogt of blogt en praat een schooljaar lang over lezen en boeken. Natuurlijk lezen zij in de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober ook het Kinderboekenweekgeschenk van Sanne Rooseboom. Dit is wat het Kinderboeken Leesteam vindt van 'Ravi en de laatste magie'.

Ravi en de laatste magie

Sanne Rooseboom, met illustraties van Sophie Pluim

In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Abel, 10 jaar

Ik vond het een spannend boek, omdat er dingen gebeuren die wel kunnen, maar ook weer niet. In het begin werden allemaal dingen genoemd waar ik van dacht: 'huh, hoe zit dat?' Maar aan het eind werd dat allemaal duidelijk. Het verhaal was ook grappig. Ik vond de tekeningen heel goed bij het verhaal passen.

Feline, 9 jaar

Dit boek is spannend en zit vol energie en magie, echt een topboek! De nadelen: het is zo dun, maar voor de rest is het helemaal fantastisch, het krijgt van mij een 10++! Mijn favoriete personages zijn Ravi, omdat zij stoer is en van klimmen houdt, en Rosalie, omdat zij van koken houdt.

Sepp, 7 jaar

Wat een spannend verhaal is dit! Gemene en lieve tovenaars van meer dan 300 jaar oud mét krachten zoals vuurmagie, iets met kikkers en teleporteren. Dat wil ik ook wel. Gewoon even met mijn vingers knippen en BAM, ben ik in Australië. Ik ben zelf begonnen met lezen, maar op de helft werd het zó spannend dat mama de rest mocht voorlezen. Ik moest natuurlijk weten hoe het afliep, en mama wilde al de hele tijd spieken, dus dat kwam goed uit. Kon ik meteen op de spannende stukjes even gillend rondjes rennen. Ik vind de mama van Ravi op het einde wel stoer hoor. En haar broertje is ook echt een held. Op het einde verrast hij iedereen door … Nou ja, dat moet je zelf maar lekker lezen.

Tips van Sepp: 1) Lees dit boek liever overdag, dus niet in je bed voor het slapengaan. 2) Moeilijke woorden? Vraag papa/mama wat ze betekenen. 3) Lees dit boek!

'Ik vond het boek mysterieus en spannend, want er waren ook gemene tovenaars.' – Amelié, 6 jaar

Luuk, 9 jaar

Ik vond het een leuk boek. Boeken waarin tovenaars voorkomen, daar hou ik wel van! Kikkers zijn ook leuk! Ik vond het best cool om te lezen wat de Nachtheersers allemaal voor toverkracht hadden! De illustraties vond ik heel erg mooi!!! En ik genoot van het einde! Hou jij van een spannend verhaal over magie? Dan is dit boek zeker geschikt voor jou!

Simran, 11 jaar

Ik vond dit een heel leuk en spannend boek. Toen ik eenmaal begon te lezen had ik het uit voor ik het überhaupt wist. Ik las het in één keer uit, zo graag wilde ik weten hoe het verhaal verder zou gaan. Als je veel van fantasie en magie houdt dan denk ik wel dat jij dit boek ook geweldig zal vinden. Sanne Rooseboom heeft een hele nieuwe magische wereld verzonnen. Vaak lijken boeken met magie een beetje op Harry Potter, maar hier lees je echt over een unieke magische wereld. Er gebeurden dingen die ik nog niet in andere boeken heb gelezen. De tekeningen op de kaft en in het boek zijn ook heel gaaf. Het maakt het verhaal nog magischer. De tekeningen zijn gemaakt door Sophie Pluim.

Mia-Jane, 9 jaar

Ravi en de laatste magie is een spannend en ontzettend leuk boek waarin je meegenomen wordt in het verhaal. Zelf vond ik de verhaallijn erg fantasierijk. Het allerleukste stukje vond ik dat er ingebroken werd bij de gemene tovenaars. Maar als je wilt weten hoe dat afloopt, ga dan snel naar de winkel tijdens de Kinderboekenweek en koop een boek waar je Ravi en de laatste magie cadeau bij krijgt. Superveel leesplezier.

'Het is een spannend verhaal, ik zou het leuk vinden als jullie het ook gaan lezen.' – Liva, 9 jaar

Kinderboeken Leesteam

Kinderboekenweek

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie, dat je cadeau krijgt van de boekhandel bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek, genaamd Mijn huis is jouw huis. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar. De Kinderboekenweek vieren we van 4 tot en met 15 oktober.

Meer Kinderboekenweek

Foto Kinderboeken Leesteam: © Annemarie Terhell via CPNBOver de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Ravi en de laatste magie' volgens het Kinderboeken Leesteam

 

Gerelateerd

Over

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) studeerde internationale betrekkingen met een specialisat...