Hebban vandaag

Nieuws /

'Alf' van Margje Woodrow uit de game Assassin's Creed Valhalla is nu te lezen

door Hebban Crew 10 reacties
De Leescoalitie en gameontwikkelaar Ubisoft zijn een uniek offensief gestart om jongeren weer te laten genieten van lezen: Readification! Een geheel nieuwe vorm van leesbevordering waarbij populaire games en de bijbehorende fictieve werelden de basis vormen voor nieuwe verhalen. Het tweede Verborgen Verhaal gebaseerd op Assassin's Creed Valhalla, 'Alf' van Margje Woodrow, is nu te lezen.

Het leesplezier onder jongeren in Nederland gaat achteruit. Zo vindt bijna de helft van de Nederlandse 15-jarigen lezen tijdverspilling. En 60% leest alleen als het echt moet. De Leescoalitie, het samenwerkingsverband van zeven leesbevorderaars, en gameontwikkelaar Ubisoft slaan dan ook de handen ineen om het lezen ook voor deze groep (weer) leuk te maken. Hun offensief tegen ontlezing, Readification, sluit aan bij de belevingswereld van jongeren door unieke verhalen te creëren die aansluiten bij bekende gamewerelden.

'Met dit initiatief willen we de Leescoalitie op een creatieve manier ondersteunen om jongeren aan het lezen te krijgen. Dit doen we niet alleen door nieuwe fictieve verhalen te creëren, maar ook door jongeren een interactief platform aan te bieden.' – Marcel Kleij, Ubisoft Benelux

Lezen via de app

De Verborgen Verhalen worden gepubliceerd in de Ubisoft Special-app, die meer dan 100.000 actieve gebruikers heeft. In de app lezen gamers over nieuwe games, bijbehorende verhaallijnen en hun hoofdpersonages. Daar worden nu de Verborgen Verhalen aan toegevoegd. Deze verhalen krijgen een unieke leeservaring door het gebruik van extra visuals, videobeelden en geluidseffecten binnen de bestaande gameomgeving.

Daarnaast is het mogelijk om tijdens het lezen meer uitleg en verdieping te krijgen over historische termen en gebeurtenissen uit het verhaal. Ook zal er in de toekomst worden gekeken naar de mogelijkheid gamers te belonen na het lezen van verhalen, als de samenwerking succesvol blijkt. De Ubisoft Special-app is een interactief magazine dat iedereen gratis kan downloaden op iOS en Android.

De eerste verhalen

De samenwerking trapt af met verhalen geschreven door auteurs Margje Woodrow (Fake trip en Buitenspel) en Ronald Giphart (Giph en Phileine zegt sorry). Zij lieten zich onderdompelen in de game met hulp van YouTuber Jordan 'JorRaptor' van Andel. Op zijn populaire YouTube-kanaal met meer dan 650.000 abonnees neemt hij wekelijks gamers over de hele wereld mee langs de virtuele werelden uit verschillende games.


Sinds 11 mei te lezen in de app


Vanaf vandaag te lezen in de app

'Jongeren bereik je niet alleen door tegen ze te zeggen hoe belangrijk en fijn lezen is. Je moet ze daarnaast weten te raken op een plek waar ze al graag zijn.' – Eveline Aendekerk namens de Leescoalitie

Meer boekentips voor gamers

Op basis van het verhaal in de Ubisoft Special-app hebben onze experts acht leestips geselecteerd. Als je het Verborgen Verhaal met plezier hebt gelezen, zul je ook deze boeken vast leuk vinden. Deze boeken kun je (als je lid bent van jouw lokale bibliotheek) gratis lenen als e-book. Natuurlijk kun je het ook kopen bij de lokale boekhandel en een heuse boekenverzameling starten.

Naar de Valhalla-boekentipsOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Alf' van Margje Woodrow uit de game Assassin's Creed Valhalla is nu te lezen

 

Over

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...

Margje Woodrow

Margje Woodrow

Margje Woodrow was jarenlang juf van groep 8. Tegenwoordig heeft ze haar handen ...


Gesponsorde boeken