Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Review /

Recensieoverzicht #1: vertaalde romans

door Hebban Crew 27 reacties
Naast de vele lezersrecensies die dagelijks op de boekpagina's van Hebban verschijnen, leest en beoordeelt ook ons team van Hebban-recensenten boeken in verschillende genres. In ons nieuwe, wekelijkse overzicht lichten we een aantal recensies uit, steeds gegroepeerd rond een thema. Deze week: vertaalde romans.

Zelf een recensie schrijven

Sta jij met één blik op deze recensies al te popelen om zelf ook aan de slag te gaan? Een lezersrecensie is zo gemaakt! Ga naar de boekpagina en schrijf je recensie in het tekstveld onder de al geplaatste recensies. Ben je van plan minder dan 100 woorden te gebruiken? Kies dan voor het achterlaten van een reactie.

Titel: Alles wat je hart begeert
Auteur: Stephanie Schuster
Vertaler: Davida van Dijke
Uitgeverij: Signatuur
Genre: Historische roman

In 1953 droomt Luise Dahlmann van haar eigen kleine kruidenierswinkel. Drie vrouwen zal Luise daar steeds weer ontmoeten; rijke doktersvrouw Annabel, student-verpleegkundige Helga en Pruisische vluchteling Marie.

'Al in al is het concept heel intrigerend, maar de uitvoering ietwat teleurstellend. Door de langzame stukken in het verhaal ben je als lezer soms wat minder geïnteresseerd in het boek, terwijl dit met zo’n mooie cast aan personages en grote selectie aan gebeurtenissen toch anders zou mogen zijn.'
Lees de volledige recensie

Over de Hebban-recensent: Lissanne leest zo'n beetje alles wat een mooie cover heeft en belooft haar te transporteren naar een nieuwe wereld.

Titel: Onze verloren harten
Auteur: Celeste Ng
Vertaler: Anna Livestro
Uitgeverij: Signatuur
Genre: Literatuur & romans

Wanneer de twaalfjarige Bird een mysterieuze brief met een cryptische tekening ontvangt, gaat hij op zoek naar zijn verdwenen moeder. Zijn zoektocht voert hem terug naar de vele volksverhalen die ze hem als kind heeft verteld.

'De dreiging van PACT is in het begin nog niet erg voelbaar. Maar terwijl het verhaal en de dreiging vooruit kruipen, springt de agressie ineens naar voren. Op dat moment komt het besef van de ernst van de situatie. Zowel bij de lezer als bij Bird.'
Lees de volledige recensie

Over de Hebban-recensent: Marjolein merkte hoe zeer ze lezen had gemist na de geboorte van haar kinderen en is sindsdien niet meer gestopt met verdwijnen in een mooi verhaal.

Recenseren doe je zo

Hebban-redacteur Anouk: 'Houd je tijdens het schrijven van je recensie verre van clichés. Voel je de onbedwingbare drang om te zeggen dat iets leest als een trein of dat je op het puntje van je stoel hebt gezeten? Vraag je dan af hoe de auteur het voor elkaar krijgt dat gevoel op te wekken en vertel daar iets over: niet wat, maar waarom.' Bekijk hier de 7 tips voor een goede recensie.

Titel: Drang
Auteur: Kate Zambreno
Vertaler: Nicolette Hoekmeijer
Uitgeverij: Koppernik
Genre: Literatuur & romans

De hoofdpersoon werkt aan haar roman, die al lang ingeleverd had moeten zijn bij haar uitgever. Intussen fotografeert ze vooral de bewoners uit de buurt, spookt rond in boekwinkels en galerieën en legt haar gedachten vast in een notitieboekje.

'Zambreno maakt gebruik van autobiografische elementen, maar uiteindelijk wordt het geheel een memoir over niets, een verzameling bijna banale notities. En toch is de roman zeer de moeite waard om te lezen, de fragmentarische opbouw laat veel ruimte voor eigen invulling en nadenken.'
Lees de volledige recensie

Over de Hebban-recensent: Als cultuur- en literatuurwetenschapper vindt Anne het heerlijk om literatuur te recenseren en literaire trends te ontdekken. Zo combineert ze de liefde voor lezen met schrijven.

Titel: Cleopatra en Frankenstein
Auteur: Coco Mellors
Vertaler: Gerda Baardman en Jan de Nijs
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Genre: Literatuur & romans

Door met de twintig jaar oudere Frank te trouwen krijgt Cleo de vrijheid om te schilderen, hij krijgt er schoonheid en kunst voor terug. Maar hun impulsieve huwelijk heeft onvoorziene gevolgen voor de mensen om hen heen.

'Onderwerpen als suïcide, alcoholisme, jeugdtrauma’s, vriendschap en liefde lopen in Cleopatra en Frankenstein als rode draden door de levendige beschrijvingen van elegante New Yorkse feestjes, ambitieuze carrières en scheve familieverhoudingen.'
Lees de volledige recensie

Over de Hebban-recensent: Eline is naast Hebban-recensent ook tekstschrijver en redacteur en leest naast literatuur ook graag non-fictie over psychologie, geschiedenis, schrijven en reizen.Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Recensieoverzicht #1: vertaalde romans

Gesponsorde boeken