Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Review /

Recensieweken | De lezersrecensie van KimCoenen85

door Hebban Crew 12 reacties
Het zijn de Recensieweken op Hebban van 24 juni tot en met 31 augustus. Elke week lichten we de mooiste lezersrecensie uit van de afgelopen dagen en belonen deze met een Boekenbon ter waarde van € 50. Wil jij ook mooiere en betere recensies schrijven? Doe volop inspiratie op tijdens de Recensieweken.

De lezersrecensie van de week

LEZERSRECENSIE ★★★★★

Spannende, originele en goede pageturner!

Alleen al de prachtige limited edition van dit boek met sprayed edges is een feest om te aanschouwen. Het totaal zwarte boek met enkel de titel in de kleuren van de sprayed edges geeft een stijlvol, uniek en bijzonder beeld. Het is mijn eerste thriller van Marion Pauw dat ik ga lezen, ja shame on me, maar ik heb zoveel goeds over haar schrijftalent gehoord dat ik bijzonder hoge verwachtingen heb.

De half-Spaanse Lilianne zorgt ervoor dat zij en haar vijf huisgenoten twee maanden op het hotel El Refugio in de Pyreneeën van haar oom passen. Tijdens de zware wintermaanden is het hotel vanwege de hevige sneeuwval afgesloten van de bewoonde wereld. Op het allerlaatste moment kondigt hun huisgenoot aan dat hij nog iemand extra heeft uitgenodigd voor de trip, Monica. Door de aanwezigheid van Monica verandert de groepsdynamiek en ontstaat er een gespannen en toxische sfeer. Lili komt buiten de groep te staan en uiteindelijk loopt het zo uit de hand dat er een dode valt. Zeventien jaar later worstelt Lili nog altijd met de traumatische gebeurtenissen van haar verblijf. Ze leidt een anoniem leven als ghostwriter en met antidepressiva houdt ze zichzelf in de wereld staande. Wanneer een van die huisgenoten opduikt en later zelfmoord pleegt, gaat ze op zoek naar antwoorden.

We volgen het verhaal van Lilianne, waarbij het verhaal switcht tussen het heden en het verleden. Hierbij heeft Marion Pauw het hoofdpersonage Lilianne enorm sterk neergezet en goed uitgediept. Ook de andere personages in het boek zijn enorm goed en uniek neergezet.

Marion Pauw heeft een erg vlotte, levendige en realistische schrijfstijl. Door de levendige dialogen en goede beschrijving van de situatie en gebeurtenissen kon ik zonder moeite helemaal in de verhaallijn op gaan. Per hoofdstuk wordt er gewisseld tussen het heden en het verleden. Beide verhaallijnen vervolgen zich op chronologische volgorde en hebben diepgang. Door de heftige en depressieve situatie waarin Lilianne zich in het heden verkeert, maakt je als lezer enorm nieuwsgierig naar de gebeurtenissen in het verleden. Ik vind het bijzonder goed hoe Marion Pauw, waarbij de vriendengroep begint met een goede dynamiek zo om weet te buigen dat je als lezer ook echt de toxische sfeer ervaart die in de groep ontstaat. Ze weet daarbij goed de spanningen tussen de verschillende personages neer te zetten. Door de wendingen, gebeurtenissen en mijn enorm grote nieuwsgierigheid naar het trauma zorgden ervoor dat het boek me echt in zijn greep hield. Het plot met de plottwist was sterk, verrassend en zorgde in mijn ogen voor een sterk, compleet en prachtig afgerond verhaal.

Tijgerlelie is een super spannende, originele en sterke thriller. Marion Pauw heeft de thema's groepsdruk, trauma en vriendschap in een mooie en goede verhaallijn gegoten die diepgang heeft. De personages zijn goed uitgediept en met de switch tussen heden en verleden weet Marion Pauw je in haar greep te houden tot het einde. Met een verrassend, sterk en goed plot sluit het verhaal af. Dikke aanrader!

KimCoenen85

Kim is al bijna vier jaar lid van Hebban en haalde haar eerste Hebban Reading Challenge van 2019 met 3750%. Tegenwoordig ligt haar jaardoel wat hoger, maar ook in 2023 lijkt ze een machtig hoge stapel boeken te gaan lezen.

Feedback van de Hebban Crew

Deze recensie heeft heus zijn schoonheidsfoutjes wel, maar de opbouw van de tekst is keurig en daarom lichten we vandaag deze recensie over de thriller Tijgerlelie uit. Je begint met een heldere openingsalinea, waarin je kort maar krachtig de relevante informatie geeft: het bijzondere uiterlijk van het boek en jouw ervaring met en verwachtingen van thrillerschrijfster Marion Pauw. Een verhaalbeschrijving in eigen woorden volgt en daarna duid je kraakhelder wat jij goed uitgevoerd vond in het boek en wat de keuzes van de schrijfster doen met jou als lezer. Je hebt aandacht voor plot, personages, tijdlijnen en spanningsopbouw. Je afsluitende alinea is wederom kort, maar krachtig. Niet perfect in uitvoering, maar inhoudelijk een heel verdienstelijke recensie. Gefeliciteerd met je Boekenbon ter waarde van € 50!

Meer RecensiewekenOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Recensieweken | De lezersrecensie van KimCoenen85

 

Gerelateerd