Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Recensieweken | Meer mooie verrassingen van Hebban-recensenten

door Hebban Crew 23 reacties
Het zijn de Recensieweken op Hebban van 24 juni tot en met 31 augustus. Elke week laten we de Hebban-recensenten aan het woord over hun gouden tips, hun grootste verrassingen en nog veel meer. Wil jij ook mooiere en betere recensies schrijven? Doe volop inspiratie op tijdens de Recensieweken.

De Hebban-recensenten zijn onvermoeibaar als het aankomt op het lezen en beoordelen van de nieuwste boeken. Niet alleen helpen ze lezers om hun volgende boek te kiezen, ook zijn ze een inspiratiebron voor iedereen die graag beter wil leren recenseren. Tijdens de Recensieweken laten we het team dan ook een aantal keer aan het woord; over hun tips en trucs, of ze de recenseerknop nog wel uit kunnen zetten tijdens het lezen en welke mooie of gekke reacties ze allemaal hebben gehad.

Welk boek is je mooiste verrassing geweest?

Ik kan niet zeggen dat ik ooit een heel slecht boek heb moeten recenseren en er zaten eigenlijk heel veel verrassingen bij. Maar de grootste verrassing was voor mij Grensgebieden van Gerald Murnane. Een boek zonder kop noch staart, maar waar je je helemaal kunt laten meevoeren op de gedachten van het hoofdpersonage.

EVELIEN, recensent literatuur sinds 2019

Ik vond Herfst op Gotland van Hakån Nesser verrassend goed. En boek, uit een serie, dat je ook heel goed als standalone kunt lezen waarbij alles klopt zonder dat het simpel wordt. Dat zijn de fijnste om te lezen.

BARBARA, recensent thrillers sinds 2021

Poeh, dat is een lastige. Ik vond Nog vijf dagen van Julie Lawson Timmer en Het overgebleven kind van Rhiannon Navin allebei prachtige emotionele verhalen, die niet direct bij feelgood horen, maar die ik wel mocht recenseren.

HELMA, recensent feelgood sinds 2014

Tegenwoordig mogen we voorkeur uitspreken voor recensieboeken, maar toen ik begon kregen we een willekeurig boek toegestuurd. Het was elke keer een verrassing wat er werd bezorgd. Een van de boeken die ik kreeg was Het hele leven in één keer van Keith Stuart. Het was zo'n mooi en lief verhaal over een vader-dochterrelatie. Ik heb daar enorm van genoten en gaf het vijf sterren (waar ik nogal zuinig mee ben). Helaas is dat boek een beetje ondergesneeuwd in de grote berg met boeken die uitkomen, maar ik heb het met plezier gelezen.

Marieke S, recensent feeldgood sinds 2018

De vrouw van de theeplanter van Dinah Jefferies zou ik nooit zelf hebben uitgepikt, omwille van de dromerige cover. Dat ik van het boek genoten heb, was dus wel een verrassing. Ik heb ook nog een volgend boek van haar mogen recenseren en dat bevestigde dat haar stijl mij heel erg ligt.

SIGRIED, recensent literatuur en feelgood sinds 2022

Lessen in chemie van Bonnie Garmus. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik werd verliefd op de ongewone hoofdpersoon en de manier waarop Bonnie Garmus haar een stem heeft gegeven...

LISSANNE, recensent feelgood en Young Adult sinds 2022

Onze vrouwen diep in de zee van Julia Armfield. Ik heb dat boek inmiddels toch al een paar maanden uit, maar het spookt nog steeds door mijn hoofd. Als mensen mij om een recente leestip vragen, dan noem ik de laatste tijd ook bijna altijd dat boek.

MARIEKE U., recensent literatuur sinds 2021

De reeks nagelaten teksten van Marten Toonder (essays, kortverhalen, brieven) die ik mocht recenseren. Onder meer Heer Bommel en ik en Het volle leven gaven een mooie verdere inkijk in zijn leven en werk. Verder genoot ik van de gelegenheid die ik had om Dick Matena te interviewen over zijn bewerking van Turks Fruit van Jan Wolkers. Matena is een monument in de Nederlandse strip, die nog met Toonder heeft gewerkt. Ik maakte daarnaast kennis met de getalenteerde en diverse stijlen meester zijnde tekenaar Johan Neefjes via zijn korte sukeban-verhaaltje Run run, een hilarische manga.

KOEN, recensent graphic novels, strips, jeugd en non-fictie sinds 2015

Vrij van Lea Ypi, de Brits-Albanese professor politicologie. Ze vertelt over haar jeugd in het Albanië onder Enver Hoxha. Ze steekt daarbij veel tijd in het zoeken naar een definitie van 'vrijheid', een woord dat, destijds toen het boek uitkwam in volle pandemie, vaak mismeesterd werd.

KRISTOF, recensent non-fictie sinds 2019

De theekoepel van Karin Quint. Ik ben niet snel enthousiast over Nederlandse auteurs, misschien wel extra kritisch omdat ik zoveel Engelstalige auteurs lees. Het is Karin Quint gelukt om me van begin tot eind te boeien en prachtige personages neer te zetten.

MARLOES, recensent feelgood sinds 2021

Met stip op één Femina van Janina Ramirez. Dit caleidoscopische verhaal werpt een compleet ander licht op vrouwen in de middeleeuwen en zit vol fascinerende ontdekkingen.

LISETTE, recensent non-fictie sinds 2021

Middelkind van Kirsty Applebaum. Dit is een jeugdboek dat me heel positief verraste door hoe diepgaand het was en hoezeer ik kon meeleven met het jonge hoofdpersonage. Het was een spannend en meeslepend verhaal zonder ooit het menselijke van de personages te verliezen, met continu het dreigende onbekende sluimerend op de achtergrond. Wat als alle oudste kinderen binnen gezinnen constant werden voorgetrokken omdat ze zodra ze oud genoeg zijn moeten vechten in een verre oorlog en nooit meer terugkeren? Wat is dan jouw plaats als middelste kind?

DEMI, recensent Young Adult en fantasy sinds 2017

Mijn mooiste verrassing is het debuut van Frouke Arns geweest, De gelijktijdigheid der dingen. Het boek heeft echt wel indruk gemaakt en met name omdat het mij deed nadenken over de gelijktijdigheid van dingen. Dat er elders op de wereld iets vreselijks kan gebeuren, terwijl je zelf zit te genieten in het zonnetje. Het doet je meer beseffen in wat voor bevoorrechte positie je verkeert hier in Nederland. Nadat ik het boek gelezen had, heb ik het verhaal nog lange tijd in mijn hoofd meegedragen, en dan met name deze quote uit het boek: 'Dat je je intens gelukkig kan voelen, terwijl er op hetzelfde moment ergens anders op de wereld iets gruwelijks gebeurde.'

HARRIET, recensent literatuur sinds 2021

Dat ik het Boekenweekgeschenk van 2022, Monterosso mon amour van Ilja Leonard Pfeijffer, in primeur mocht lezen en recenseren. Een mooi verhaal en perfect boekenweekgeschenk.

KARLA, recensent literatuur sinds 2019

Meer RecensiewekenOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Recensieweken | Meer mooie verrassingen van Hebban-recensenten

 

Gerelateerd