Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Rechten van Hartland-trilogie via Schönbach Agency aan 7 landen verkocht

door Jean-Paul Colin 3 reacties
Walter Lucius, die voor deel 1 van de Hartland-trilogie, 'De vlinder en de storm' (A.W. Bruna), in 2013 de Schaduwprijs ontving voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, is ‘hot’ bij buitenlandse uitgevers. De trilogie is nu aan in totaal zeven landen verkocht.

Het begon in de zomer 2013, toen de rechten van de hele trilogie via pre-empt in Duitsland aan Suhrkamp werden verkocht. In oktober 2014 verscheen het boek als speerpunttitel thriller in de vertaling van Andreas Ecke, die ook de Duitse vertalingen van o.a. Gerbrand Bakker en Cees Nooteboom op zijn naam heeft staan.

 

Inmiddels staat de Hartland-trilogie op de acquisitielijst van zeven buitenlandse uitgeverijen: Suhrkamp in Duitsland (pre-empt), Penguin in Groot-Brittannië, Lattès in Frankrijk (na veiling), Marsilio in Italië,  Salamandra in Spanje (pre-empt), People’s Press in Denemarken (pre-empt) en La Campana in Catalonië.   

 

De Franse uitgever Alice Monéger: ‘Ik viel meteen voor de charme, de kracht en de uitstraling van het vrouwelijke hoofdpersonage. Wat een spannend en origineel verhaal, geschikt voor een breed leespubliek. De Hartland-trilogie heeft alle ingrediënten van een bestseller.’

 

Alex Clarke van Penguin UK: ‘Wij kunnen niet wachten om de Hartland-trilogie hier bij Penguin UK uit te geven. Walter Lucius heeft een werkelijk pakkende en originele serie ontwikkeld, met uitdagende personages en een plot die lezers vanaf de eerste bladzijde op het puntje van hun stoel houdt. Het eerste deel, De vlinder en de storm, doet denken aan het fenomenale The Girl with the Dragon Tattoo.’

 

Shaduwval, deel 2 van de trilogie zou eind vorig jaar verschijnen bij A.W. Bruna, maar verschijnt nu in de winter van 2015 bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff onder de titel Schaduwvechters. Tegelijk met deel 2 verschijnt een midprice-editie van De vlinder en de storm. Marianne Schönbach verwacht dat tijdens de aanloop naar de London Bookfair nog meer landen de rechten voor de trilogie zullen verwerven. Inmiddels hebben ook verschillende filmproducenten hun interesse gemeld.


Bron: Boekblad Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Rechten van Hartland-trilogie via Schönbach Agency aan 7 landen verkocht

 

Gerelateerd

Over

Walter Lucius

Walter Lucius

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van scenarist en producent Walter Gove...

Gesponsorde boeken