Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Regenboog Week: de leukste kinderboeken over diversiteit

door Hebban Crew 1 reactie
Wat is eigenlijk 'normaal'? Zijn we niet allemaal een beetje anders dan al die anderen om ons heen? Ook in kinderboeken komt dit onderwerp steeds vaker aan bod. Misschien voel je je wel meer jongen dan meisje of iets daar tussenin, word je verliefd op personen van hetzelfde geslacht, heb je autisme of heeft je familie een migratie-achtergrond. Voor ieder van ons is er wel een boek. Hebban tipt!

LGBTQ+

Families komen in alle soorten en maten. Twee vaders van een leuke hond, bijvoorbeeld, of twee opa's. Maar soms ben jij zelf degene die kriebels voelt voor iemand van hetzelfde geslacht, of zou je liever van het andere geslacht zijn. Dat overkomt de boer die verliefd wordt op de dierenarts, of Victor in het naoorlogse Nederland.

Een lijf dat anders werkt

Misschien zit je in een rolstoel, ben je blind of is je been geamputeerd. Misschien heb je het syndroom van Down, heb je autisme of ADHD. Het is bijna té gemakkelijk om 'anders dan anders' te zijn, en gelukkig bestaan daar heel wat kinderboeken over. Natuurlijk vergeten we ook de kinderen niet die zich anders voelen omdat hun ouders zo'n lijf hebben.

Multicultureel

De kans is groot dat je in de klas zit met kinderen die er anders uitzien dan jij. Hun (groot)ouders of zijzelf komen uit een ander land, als immigranten of vluchtelingen, of misschien jij zelf wel. Welke kleur je hebt en uit welk land je komt zou geen verschil moeten maken – vriendjes maken kun je overal – maar soms hebben mensen een handje nodig om zich te kunnen verplaatsen in een ander.

Buiten het verwachte rolpatroon

Ben jij een meisje dat van stoere dingen houdt, of een jongen die juist het liefst op ballet zou willen? Waarom zou je je aan traditionele rollen vasthouden als dat helemaal niet hoeft? Een T-Rex kan best een rokje dragen, de prins kan best met een andere prins trouwen en een leeuw en een eend kunnen vrienden zijn. Als je elkaar lief vindt, hoef je elkaar helemaal niet op te eten.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Regenboog Week: de leukste kinderboeken over diversiteit

 

Gerelateerd