Hebban vandaag

Listmania /

Regenboog Week: LGBTQ+ literatuur en romans voor deze zomer

door Hebban Crew 3 reacties
Van mooie ontmoetingen en dromerige zomers tot hartverscheurende herinneringen en rauwe werkelijkheid. Met een LGBTQ+-roman in handen kun je heel wat fijne leesuurtjes doorbrengen. Nadat we in het begin van de week al nieuw verschenen LGBTQ+-boeken tipten, waaronder romans, hebben we er hier nog heel wat meer voor je verzameld – natuurlijk inclusief een mooie selectie klassiekers.

Literatuur

(97)
Dit is bijna een liefdesverhaal, maar zo eenvoudig is het niet. Ellis en Michaels vriendschap groeit op een dag uit tot iets meer. Tien jaar later is Ellis getrouwd met Annie. Wat is er gebeurd?
(236)
Van Londen naar Schotland, van een non-binaire socialmedia-influencer naar een 93-jarige vrouw op een boerderij. Het boek volgt twaalf mensen die elk op zoek zijn naar iets.
(0)
Het begint met de 'coming of age' van een schuchtere Indo-jongen. Na een roerige weg vertrekt hij voor zijn werk naar New York, waar zijn 'coming of age' uitdraait op zijn 'coming out'.
(3229)
Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de knappe aspirant-acteur Willem, de flamboyante kunstenaar JB, beginnend architect Malcolm en Jude St. Francis.

(1404)
Het onvergetelijke verhaal van de lieve, eenzame Hugh 'Shuggie' Bain, die in de jaren 80 zijn jeugd doorbrengt in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow met zijn moeder Agnes.
(282)
Dit is het verhaal van een gepassioneerde vriendschap tussen muzikale Elio en de Amerikaanse intellectueel Oliver, die als zomergast bij Elio's ouders aan de Italiaanse kust verblijft.
(104)
Vlak voordat Mattias Groen het voetbalveld op stapt bij zijn nieuwe club, maakt hij een afspraak met de goden. In ruil voor een toekomst als profvoetballer mogen ze hem alles aandoen.
(450)
De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Sofie Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist.

Klassiekers

(22)
Molly Bolt is jong, maar heeft grote ambities. Opgegroeid in de verstikkende jaren vijftig als adoptiekind in een straatarm gezin, is ze zich al jong bewust van haar lesbische gevoelens.
(25)
De jonge dichter wordt geboren tijdens de heerschappij van koningin Elisabeth. Na een lange slaap ontwaakt Orlando als vrouw, en sluit zij zich aan bij een groep rondtrekkende zigeuners.
(243)
Dorian Gray laat een goede vriend zijn portret schilderen. Vlak hierna geeft hij zijn verloofde de bons, die vervolgens zelfmoord pleegt. Dit is het begin van een leven vol losbandigheid.
(80)
Von Aschenbach raakt geheel uit balans als hij in Venetië de beeldschone Poolse jongen Tadzio ontmoet. Terwijl de stad wordt geteisterd door een cholera-epidemie raakt hij volledig in de ban.

(125)
Nancy's act wordt haar overlevingsstrategie - verkleed als man komt ze in aanraking met charlatans, schandknapen en hoeren, maar ook met de gevaarlijke Londense aristocratie.
(54)
Therese is verkoopassistente in een New Yorks warenhuis. Op een dag loopt de verleidelijke Carol naar haar toonbank. Therese is volledig overrompeld door haar verschijning.
(25)
Jeanette wordt streng opgevoed en voorbereid op een leven als zendeling. Als tiener besluit ze haar hart te volgen, laat kerk en familie achter zich en geeft zich over aan de liefde.
(22)
Een achtbaan waarin verhaal, essayistische terzijdes, overmoedige wisecracks en poëzie in hoog tempo voorbij schieten, in een volstrekt eigenzinnige stijl en nog altijd springlevend.

Romans

(17)
Julia staat op het punt erachter te komen dat ze op de verkeerde plekken heeft gezocht naar liefde en bevrediging, dat wil zeggen: bij mannen. Haar nieuwe lesbische leven begint.
(376)
Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patrocles, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Een wreed lot wacht hen op.
(23)
Wanneer een geliefde rabbijn overlijdt, komt diens dochter Ronit over en verheugt zich op het weerzien met vrienden uit haar jeugd. Maar snel wordt duidelijk dat ze haar milieu ontgroeid is.
(91)
In 1978 wordt een baby geboren – en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is die ene letter.

(16)
Wat te doen als je kersverse geliefde plotseling overlijdt? Mark kan er niet mee omgaan en zoekt zijn toevlucht in drank en gaysauna’s. Tot Omar in zijn leven komt, een Syrische vluchteling.
(1680)
Op school komt Wobie erachter dat zijn enthousiasme gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.
(27)
Producent Jo en haar assistent Emma worden samen lachend gefotografeerd. De bladen bombarderen hen tot een stel. Ondertussen brengen ze steeds meer tijd met elkaar door.
(23)
Het contrast tussen Daniels kleurrijke, warme familieleven en de snoeiharde competitie op school is schrijnend. Wanneer hij alles verliest, leert hij wat het betekent een goed mens te zijn.

De Regenboog Week

De Regenboog Week - Op Hebban wordt diversiteit gevierd! Tijdens de Regenboog Week is er extra veel aandacht voor boeken van belang voor en door de LGBTQ-community, in samenwerking met de Gaykrant. De Regenboog Week loopt van 2 tot en met 8 augustus.

Meer regenboog leestips

Hou Hebban in de gaten: zaterdag 7 augustus wordt de Regenboog Top 100 bekendgemaakt!Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Regenboog Week: LGBTQ+ literatuur en romans voor deze zomer

 


Gesponsorde boeken