Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Regisseur van Het diner verfilmt De reünie

Regisseur Menno Meyjes gaat 'De reünie', het thrillerdebuut van Simone van der Vlugt, verfilmen. De film moet volgend jaar klaar zijn.

 

Volgens producent Column Film gaan de opnames begin volgende maand van start. Met De reünie maakte Simone van der Vlugt in 2004 haar debuut in het thrillergenre. Het boek (402.000 verkocht exemplaren) gaat over de vermissing van de op haar middelbare school populaire Isabel Hartman. Een oud-klasgenote gaat negen jaar later op onderzoek uit. De cast van de film wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Regisseur Menno Meyjes verfilmde vorige jaar de roman Het Diner van Herman Koch. Daarvoor werkte hij jarenlang in Hollywood, waar hij onder meer de scenario's schreef van The Color Purple en Indiana Jones and the Last Crusade. Ook maakte de Nederlander een film over de jonge jaren van Adolf Hitler.

Begin dit jaar werd ook bekend dat Van der Vlugts derde thriller Het laatste offer (2007) wordt verfilmd. Van het boek zijn tot dusver 192.000 exemplaren verkocht. In de thriller reist een medewerkster van een makelaarskantoor haar minnaar achterna naar Egypte. Ze raakt betrokken bij een belangrijke opgraving die verband houdt met de Ark des Verbonds.

De filmrechten van De reünie en Het laatste offer zijn gekocht door Inspire Pictures, die eerder betrokken was bij de totstandkoming van films als De Marathon en Daglicht.Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Regisseur van Het diner verfilmt De reünie

 

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...