Hebban vandaag

Advertorial /

Reis af naar Peru in ‘De Genesissleutel’ van Jeroen Windmeijer

door Hebban Crew 4 reacties
Deze week verschijnt ‘De Genesissleutel’, het tweede deel in de Latijns-Amerika trilogie van Jeroen Windmeijer. Waar hij met zijn 'Leidse trilogie' dicht bij huis bleef, speelt dit verhaal zich af in Peru. Daar wordt een verwarde man gevonden in de brandend hete zon. Wat was hij in hemelsnaam op het spoor? Op Hebban lees je een fragment uit het boek.

Jeroen Windmeijer wordt wel de Dan Brown van Nederland genoemd. Nadat Windmeijer De Da Vinci Code uithad, is hij veel vergelijkbare thrillers gaan lezen en viel het hem op dat die zich zelden in Nederland afspelen. Daar bracht hij verandering in, door ze zelf te gaan schrijven.

'Mijn thrillers onderscheiden zich van het meeste wat er op dit gebied verschijnt doordat ze niet alleen spannend zijn, maar dat de lezer er ook iets van opsteekt.'

De Genesissleutel

Midden in de woestijn rondom de mysterieuze Nazca-tekeningen in Peru ligt een man in de brandend hete zon. Hij is uitgedroogd en stamelt wartaal uit: ‘Waar zijn de doden? Open het oog!’ In zijn notitieboekje staan vreemde schetsen, Bijbelcitaten en aantekeningen over ‘bezoekers’.

Als de Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz de man vinden, worden ze ongewild het middelpunt in deze zaak. Wat was de man in hemelsnaam op het spoor? Door wie werd hij achtervolgd? Of door wát? Tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn wordt de sluier van het mysterie opgelicht en krijgen ze zicht op een alternatieve geschiedenis van de mensheid... Maar is de wereld daar klaar voor?

Leesfragment

Heb je het eerdere werk van Jeroen Windmeijer al gelezen, of ben je benieuwd geworden naar de boeken die hij schrijft? In het leesfragment kun je alvast de proloog en de eerste twee hoofdstukken lezen van De Genesissleutel.

Lees de eerste hoofdstukken

Schrijfgewoonten

Tijdens de Thriller Tiendaagse 2020 schreef Jeroen Windmeijer een blog waarin hij uitgebreid vertelde hoe hij te werk gaat tijdens het schrijven van een boek. Hij doet eerst maanden onderzoek, en daarna gaat het schrijven bijna vanzelf.

Ieder boek van mij begint bij mijn persoonlijke interesse, bijvoorbeeld de apostel Petrus, de geschiedenis van de Pilgrim Fathers, UFO’s en aliens. Gemiddeld doe ik vijf-zes maanden intensief onderzoek naar het onderwerp van mijn nieuwe roman. Ik lees heel veel, kijk filmpjes en documentaires, spreek mensen, mail specialisten op dat gebied. Als je mijn aantekeningen zou uitprinten, kom je gemakkelijk op honderd-honderdvijftig A4-tjes. Tijdens het schrijven is mijn scherm vaak in tweeën verdeeld: links de aantekeningen en rechts het verhaal. Ik verlies bij het schrijven dus geen tijd omdat ik nog dingen moet uitzoeken.

Lees verder

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer (1969) is van huis uit cultureel antropoloog en heeft jaren gewerkt als docent godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school in Leiden. Inmiddels is hij voltijds schrijver. In 2015 debuteerde hij met Het Petrusmysterie, gevolgd door Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers-complot – de zogenoemde 'Leidse trilogie'. Inmiddels is ook De offers verschenen en komt deze maand De Genesissleutel uit, de eerste twee delen van de Latijns-Amerika trilogie. In maart verscheen Het Isisgeheim, dat hij schreef samen met Jacob Slavenburg.Over de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Reis af naar Peru in ‘De Genesissleutel’ van Jeroen Windmeijer

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...


Gesponsorde boeken