Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Reizen door het Habsburgse Rijk

Vierhonderd jaar lang was de familie Habsburg bij alle belangrijke gebeurtenissen in Europa betrokken. Ze hadden zeer veel invloed, maar de ‘grote gebeurtenissen’ werden even vaak door hun eigen niets-doen als door een initiatief naar eigen inzicht bepaald.

De familie regeerde, als keizers van het oude Romeinse Rijk, tot 1918 over grote delen van Centraal-Europa en Duitsland en bemoeide zich overal tegenaan. Hoewel het Habsburgse rijk al een tijdje niet meer bestaat, regeert de familie nog altijd vanuit hun graf het Europese continent, want voor miljoenen Europeanen geldt dat hun taal, godsdienst, het uiterlijk van hun stad en de grenzen van hun land door leden van de machtige familie bepaald zijn. Maar wie kan een voornaam van deze familie noemen? Vaak wordt over de Habsburgers als over een persoon gesproken. Wie was deze familie? Wat deden ze, en wat deden ze vooral niet? Bij welke grote gebeurtenissen waren ze betrokken? Wat hebben ze nog meer nagelaten?  

Danubia is de verzamelnaam van de landen en gebieden rondom de rivier de Donau, de thuisbasis van de Habsburgers. Dit reisboek leest als een trein door de kennis, het observatievermogen en grote enthousiasme van Simon Winder.  Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Reizen door het Habsburgse Rijk

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken