Hebban vandaag

Nieuws /

Reizende schrijvers, meldt u

Schrijvende reizigers worden eveneens opgeroepen een reisplan in te dienen voor VPRO Bagagedrager. Het winnende reisplan mag door de inzender uitgevoerd worden en er dient na afloop van de reis aan verhaal over te worden geschreven.

De VPRO Bagagedrager is een aanmoedigingsprijs die in 2012 werd geintroduceerd tijdens het tienjarige jubileum van de Bob den Uylprijs, een waardering voor het beste reisboek. In 2015 won Marjolein Visser, die zich samen met een uitgeprocedeerde asielzoeker wilde laten uitzetten. In 2014 mocht Rasit Elibol kamperen en in 2013 ontving Elfie Tromp de eerste Bagagedrager, met haar verhaal vol Afghaanse windhonden.

Reisplan

Een reisplan bestaat uit maximaal 500 woorden waarin je uitlegt waarom deze reis zo belangrijk is om te maken. Je moet jonger dan 33 jaar zijn en het reisplan moet voor 1 februari binnen zijn bij VPRO Bagagedrager (Postbus 11, 1200 JC Hilversum). De inzendingen worden beoordeeld op fantasie, humor, kritisch vermogen, avonturierszin, originaliteit en zelfspot. De genomineerden voor de shortlist maken met VPRO een filmpje waarin ze hun reisplan presenteren. De winnaar van de Bagagedrager 2016 krijgt 2500 euro om zijn reisplan te realiseren en voor de Fosfor Longreads app een longread. De longread wordt ook als e-book uitgegeven en in verkorte versie in de VPRO Gids gepubliceerd.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de website van de VPRO.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Reizende schrijvers, meldt u

 

Gesponsorde boeken