Advertentie

Hebban vandaag

Video /

Reportage / De Noordzeemoorden - aflevering 2: IJskoud

door Hebban Crew 9 reacties
Isa Maron is Auteur van de Maand op Hebban! Ter gelegenheid van de verschijning van 'Eindspel', het vierde en laatste deel van 'De Noordzeemoorden'-reeks maakte DailyChannelTV in samenwerking met Hebban een vierdelige reportage met Isa Maron. Vandaag aflevering 2: IJskoud.

In het tweede deel van haar 'Noordzeemoorden'-reeks is het niet alleen de titel die rillingen oproept, maar ook de gruwel van het onderwerp. Personages Maud Mertens en Kyra Slagter keren terug en werken samen aan een nieuwe zaak waarin de verdwijning van kinderen centraal staat. 

De Hebban Leesclub betitelde IJskoud al eerder als 'een waardige opvolger'. Binnen korte tijd wist deze thriller dan ook een plek te veroveren in de Hebban Hot25 met een gemiddelde waardering van vier sterren.

Op een kinderboerderij in Amsterdam-Noord verdwijnt op klaarlichte dag een 7-jarig jongetje. Het is het oppaskind van de beste vriendin van Kyra Slagter, Sophie, en het drama voltrekt zich waar Kyra en Sophie bij zijn. Beide meiden zoeken dagenlang, maar van het kind wordt geen spoor gevonden. Onder leiding van Maud Mertens van de Amsterdamse politie wordt een grootschalige zoektocht georganiseerd. Heel Nederland leeft mee als er meer kinderen verdwijnen, sommigen pas 4 jaar oud, van openbare plekken in Noord-Holland: Artis, de camping in Bakkum, het strand bij Bloemendaal. Maud Mertens ligt onder vuur. Ooit maakte ze een inschattingsfout waardoor een jong kind overleed. Wie zegt dat zij de juiste persoon is om deze zaak op te lossen? Als het lichaam van een van de ontvoerde kinderen gevonden wordt, blijkt dat de ontvoerders nergens voor terugdeinzen. Dan stopt het roven even plotseling als het begon. 

Kyra Slagter is begonnen aan het eerste jaar van de opleiding forensische recherche van de Hogeschool van Amsterdam. Ze onderzoekt de herkomst van de ansichtkaarten die haar vermiste zus Sarina vier jaar eerder stuurde. Hoe is het mogelijk dat de kaarten niet eerder aankwamen? Wat is er waar van de informatie op de kaarten? Tegelijkertijd laat ook de verdwijning van het oppaskind haar geen seconde los. Maud worstelt met oude demonen. Kyra jaagt op de geest van haar oudere zus en op de man die ze verantwoordelijk houdt voor haar vermissing. Voor beide vrouwen wordt het opsporen van de kinderrovers zo een bittere noodzaak.Nog instappen in deze spannende thrillerreeks? Dat kan! Je koopt het ebook van IJskoud nu voor slechts € 2,99. Onder andere bij de ECI. 

Bestel nu bij ECI

Bekijk de overzichtspagina van de Auteur van de Maand-campagne of volg de Isa Maron-fanpage.

 Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Reportage / De Noordzeemoorden - aflevering 2: IJskoud

 

Gerelateerd

Over

Isa Maron

Isa Maron

Ik ben auteur van de Noordzeemoorden, en verschillende losstaande thrillers. Ook...

Hebban Spots

Isa Maron Fanpage

87 volgers

Isa Maron is schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2008 met de thriller Passiespel. Daarna verschenen Verboden Verleden, de minithriller Vrij Zwemmen en Schaduwkant. In 2014 verscheen het...

Gesponsorde boeken