Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Roald Dahl Dag

door Natasza Tardio 3 reacties
Op 13 september wordt over de hele wereld Roald Dahl Dag gevierd, waarbij in binnen- en buitenland allerlei evenementen zijn georganiseerd.

Roald Dahl werd geboren op13 september 1916 en is nog steeds werelds nummer 1 verhalenverteller. De beroemde auteur schreef zowel kinder- en jeugdboeken, die talloze malen werden bekroond, als romans en verhalen voor volwassenen. Zijn verhalen varieëren van het kinderboek Mathilda tot het voor volwassenen geschreven Oom Oswald dat op menig boekenlijst te vinden is. Dit boek is dan ook tevens 'Boek van de Week' op de Hebban Young Adult Portal.

Kenmerkend voor zijn boeken en korte verhalen is vaak de twist aan het eind, waarmee hij de lezer amuseert, laat nadenken en zelfs een rilling over het lijf bezorgd. De boeken worden dan ook al jaren regelmatig door veel scholieren op de leestlijst gezet. 

Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het was er oud en smoezelig en hij zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak op een koffer. Elke dag werkte de schrijver hier van tien tot halfeen, pauzeerde en schreef dan van vier tot zes uur weer verder. 

In 2014 wordt tevens de 50ste verjaardag van Sjakie en de Chocolade Fabriek gevierd. Het boek werd maar liefst twee keer verfilmd en spreekt nog altijd tot de verbeelding.

Wat zijn jouw herinneringen aan Roald Dahl? Laat een reactie achter onder dit artikel en deel ze met de andere Hebban lezers.

www.roalddahl.com

www.roalddahlday.infoOver de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Roald Dahl Dag

 

Gerelateerd

Over

Roald Dahl

Roald Dahl

Roald Dahl schreef zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen. Zijn kinderb...

Gesponsorde boeken