Hebban vandaag

Nieuws /

Roos Boum stopt met schrijven

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
In een mail aan diverse geadresseerden kondigde Roos Boum, auteur van het succesvolle 'Valse salie', te stoppen met schrijven. Ze licht haar keuze uitgebreid toe.

Roos Boum vertelt hoe ze in 2000 met haar gezin in Frankrijk 'back to basic' wilde leven. Ze had een zelfvoorzienende levenstijl voor ogen, zonder werkstress. Kort na de emigratie ontdekte ze de waarheid over haar jeugd, een ontdekking die beschreven staat in het boek Valse Salie, een autobiografische roman waarin de auteur terugblikt op een jeugd die verziekt wordt door een moeder met het syndroom van Münchhausen by proxy.

Dit boek vloog de toonbanken over en startte zo een succesvolle schrijverscarriére. Uiteindelijk verwerd haar gewenste kalme leven in alle rust tot een ontzettend druk leven met zevendaagse werkweken. Dat was nou net niet de bedoeling. Dus nu, na tien jaar schrijverschap, zijn ze nog iets verder de rust ingetrokken, naar een prachtig plekje in Frankrijk waar ze wil gaan genieten van gezin en huisdieren. Na tien boeken en vele lezers kan Boum verdiend genieten van haar zo gewenste rust. En daar hoort het schrijven van boeken voorlopig niet bij.

Van Roos Boum worden nog twee boeken verwacht, beide bij Droomvallei Uitgeverij. De verhalenbundel Het macaronihondje en het prentenboek David en de roze strikjes.

Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Roos Boum stopt met schrijven

 

Gerelateerd

Over

Roos Boum

Roos Boum

Roos Boum (1963) was tot 2000 trainer in de paardensport en consulente bij ...

Gesponsorde boeken