Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

RTL Late Night maakt special over Thé Lau

RTL Late Night besteedt vanavond opnieuw aandacht aan Thé Lau, muzikant en schrijver.

Vorig jaar maakte Thé Lau bij Humberto Tan aan tafel bekend dat hij de ziekte kanker niet kan overwinnen. Het moedige verhaal van de muzikant en schrijver resulteerde in een speciale uitzending van RTL Late Night waarin vele artiesten een muzikale ode brachten aan Thé Lau. Daarnaast was er aandacht voor zijn ziekte en de personen die hetzelfde doormaken. Aan het einde van de avond werd besloten om elk jaar op geheel eigen wijze aandacht te besteden aan Thé Lau, de ziekte kanker en het leven met kanker.

De een-na-laatste aflevering van dit seizoen van RTL Late Night zal in het teken staan van Open. In navolging op de speciale avond bij RTL Late Night, die de naam Open kreeg, zal Humberto Tan gasten aan tafel ontvangen die allen met de ziekte kanker in aanraking komen of zijn gekomen. Er zijn ook optredens van artiesten als Fedde le Grand, Ali B en Typhoon.

Naast zijn leven als muzikant, is Lau ook bekend als schrijver. In 2002 debuteerde hij met de roman De sterren van de hemel, waarin het universum van eenlingen wordt beschreven. Zijn laatste roman Juliette, een liefde in snapshots verscheen in september 2014. De roman werd door de pers beschreven als 'een bitterzoete coming of age-roman' waarin het verlangen naar iets groters en de prijs die je daarvoor betaalt op bijzondere wijze aan de lezer wordt duidelijk gemaakt.

De special rondom Thé Lau wordt vanavond uitgezonden op RTL4 om 22:34 uur.

Bij Hebban maak je kans op een exclusief gebonden exemplaar van Juliette, een liefde in snapshots. Daarnaast worden er drie exemplaren van Open, de teksten 1979-2014 weggegeven. Zie het kader rechts naast het artikel voor meer informatie.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: RTL Late Night maakt special over Thé Lau

 

Gerelateerd

Over

Thé Lau

Thé Lau

Thé Lau, geboren als Matheus J. Lau (Bergen, 17 juli 1952), is een Nederl...

Gesponsorde boeken