Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Salmagundi

Salmagundi is een 17e eeuws Engels woord voor een salade die uit vele verschillende ingrediënten bestaat zoals vleeswaren, vis- en schaaldieren, (blad)groenten, fruit, noten en bloemen. Het kookboek Salmagundi van Sally Butcher bestaat ook uit vele onderdelen: verhalen, brokjes geschiedenis en natuurlijk een flinke lading recepten voor salades en dressings

Na het grote succes van Veggiestan en Snackistan komt uitgeverij Karakter met Salmagundi, het nieuwe boek van Sally Butcher.

Sally Butcher, foodblogger en mede-eigenaar is van een Perzische deli in Londen, focuste in haar vorige boeken op het Midden-Oosten en in het bijzonder op het Perzische eten en de cultuur. Deze keer in Salmagundi niet, dit kookboek bevat recepten voor salades uit de gehele wereld. Ze geeft zowel recepten voor klassiekers als voor ‘funky new stuff’ zoals ze het zelf noemt. Je kan alles in een saladekom gooien en het serveren op iedere temperatuur vindt Sally Butcher. Best een revolutionaire gedachte voor degenen die zijn groot gebracht op gesneden ijsberg sla. Ook is Sally Butcher van mening dat er niets mis is met het serveren van een salade als nagerecht. Dat is weer eens wat anders dan een salade als voor-, bij- of hoofdgerecht.

Bronnen: The Telegraph en MassliveOver de auteur

Natascha van der Stelt

461 volgers
841 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Salmagundi

 

Gerelateerd

Over

Sally Butcher

Sally Butcher

Sally Butcher is mede-eigenaresse van Persepolis, een Perzische deli in Peckham,...

Gesponsorde boeken