Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

San Bos wint Nieuw Proza Prijs Venlo

De Nieuw Proza Prijs Venlo 2015 is gewonnen door San Bos voor haar verhaal 'Klein Naturalis'. De prijs, die dit jaar voor de 24e keer wordt toegekend, is in het leven geroepen om het werk van een beginnend schrijver onder de aandacht te brengen en te honoreren. De winnaars kregen deze prijs als debutant, omdat ze in het jaar dat voorafging aan de toekenning ervan, in een literair tijdschrift in Nederland of Vlaanderen een opmerkelijk kort verhaal hadden gepubliceerd.

Dit jaar bestond de jury uit Prof. Dr. Elsbeth Etty, literair recensente van NRC Handelsblad en hoogleraar literaire kritiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, Prof. Dr. Joris Gerits, criticus en emeritus hoogleraar Nederlandse Moderne Letterkunde en Taalvaardigheid aan de Universiteit van Antwerpen en Dr. Siem Bakker, oud-docent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en in deze functie betrokken bij het onderzoek van literaire tijdschriften.
De jury is gevraagd een keuze te maken uit 65 verhalen, die alle gepubliceerd zijn in 2014 en afkomstig zijn uit 16 literaire tijdschriften, gelijkelijk verdeeld over Nederland en Vlaanderen.
Het verhaal van San Bos is een met toenemende precisie en deskundigheid verteld verhaal, met de nodige relativering en allesbehalve melodramatisch. Spannend tot het einde.
Unaniem vond de jury dat de Nieuw Proza Prijs Venlo 2015 toekomt aan San Bos voor haar verhaal ‘Klein Naturalis’, dat werd gepubliceerd in 2014 in jaargang 28 van het tijdschrift Ballustrada.

Voorgangers die de prijs wonnen zijn o.a. Anton Valens, Maartje Wortel, Arnon Grunberg Manon Uphoff, Mirjam Boelsums en Erwin Mortier.
Over de auteur

Jean-Paul Colin

164 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: San Bos wint Nieuw Proza Prijs Venlo

 

Gerelateerd

Over

San Bos

San Bos

San Bos (1965) schreef korte verhalen voor o.a. De Revisor, KortVerhaal, NRC Han...