Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg Kinderboekenweekauteurs 2023

door Hebban Crew 5 reacties
Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de Kinderboekenweek 2023, dat als thema 'Bij mij thuis' heeft. De auteur is bekend van de populaire serie 'Het Ministerie van Oplossingen' en het sprookjesachtige jeugdboek 'Mot en de metaalvissers'. Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek.

Ook de twee andere hoofdrolspelers van de Kinderboekenweek 2023 zijn bekend. Pim Lammers zal dit jaar het gedicht bij de Kinderboekenweek schrijven. Iven Cudogham schrijft het Kinderen voor Kinderen-lied. Kinderen voor Kinderen maakt dit jaar voor de twaalfde keer een lied bij het thema van de Kinderboekenweek, 'Bij mij thuis'. Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten.

Thema 2023: Bij mij thuis

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

De Kinderboekenweekauteurs

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht, komt volgende maand uit. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde jeugdroman Mot en de metaalvissers.

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (1967) schreef en tekende veel boeken, onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. Jagtenberg won twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor Hup Herman! en in 2020 voor Mijn wonderlijke oom. Haar prentenboek Ik ben Pippi niet! werd in 2022 bekroond met een Bronzen Penseel, en is geselecteerd voor de Prentenboek Top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2023.

Pim Lammers

Pim Lammers (1993) won in 2018 een Zilveren Griffel voor zijn debuut Het lammetje dat een varken is en werd daarmee de jongste Griffel-winnaar ooit. Inmiddels heeft hij verschillende titels op zijn naam staan, waaronder een groot aantal kinderboeken over gender- en seksuele diversiteit. Vorig jaar verscheen zijn dichtbundel Ik denk dat ik ontvoerd ben, over de bijzondere band met familie.

Iven Cudogham

Iven Cudogham (1977) steekt de eeuwenoude verhalen over Anansi de spin in een modern jasje. Hij wil met de serie kleuters van nu laten kennismaken met de eeuwenoude verhalen. Inmiddels zijn er bij Gottmer vier prentenboeken verschenen, geïllustreerd door collectief Moldybyrd Studio. In de zomer komt er in een theatervoorstelling over Anansi de spin en in 2024 volgt de bioscoopfilm.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De 69ste Kinderboekenweek vindt plaats van 4 tot en met 15 oktober 2023. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 13,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor een aantrekkelijke prijs.

Naar de website van de KinderboekenweekOver de auteur

Hebban Crew

2462 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg Kinderboekenweekauteurs 2023

 

Over

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) studeerde internationale betrekkingen met een specialisa...

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (1967) was een paar jaar werkzaam in de beeldende kunst voorda...

Pim Lammers

Pim Lammers

Pim Lammers is kinderboekenauteur en dichter. Hij vindt sprookjes over de liefde...

Iven Cudogham

Iven Cudogham

Iven Cudogham (1977) is presentator en prentenboekenauteur. Met zijn serie over...