Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Santa Montefiore werkt met echtgenoot aan kinderboek

Na vijftien romans voor volwassenen probeert de schrijfster Santa Montefiore iets nieuws uit: een kinderboek. Dat maakt ze samen met haar wederhelft, de historicus Simon Sebag Montefiore.

Uitgeverij Simon & Schuster heeft met het echtpaar een deal gesloten voor het schrijven van twee boeken over The Royal Rabbits of London. De boeken worden geïllustreerd door Kate Hindley.

The Royal Rabbits of London wordt omschreven als een mix van The Hobbit, de fantasytekenfilm Fantastic Mr. Fox en het sprookje Waterschapsheuvel. Santa Montefiore en Simon Sebag Montefiore verhalen over het konijn Shylo, die naar de Britse hoofdstad trekt om er de geheime wereld van de Royal Rabbits of London te ontdekken. De dieren verdedigingen de koningen en koninginnen van Engeland. 

In een verklaring laten de twee weten dat het verhaal hen werd aangereikt door hun zoon Sasha. 'Hij fantaseerde over een verborgen samenleving van konijnen die hun onderkomen hebben onder Buckingham Palace. Het verhaal hebben we ontwikkeld met gebruikmaking van adviezen van onze negenjarige dochter Lily. Het verhaal gaat ook over de strijd die elke ouder voelt tussen de oude wereld (het lezen van boeken) en de verlokkingen van de nieuwe (mobieltjes, computer games). We zijn allebei zo druk geweest met het schrijven van romans en historische boeken, dat het schrijven van The Royal Rabbits of London ons zes jaar heeft gekost.'


Santa Montefiore heeft vijftien romans op haar naam staan, haar meest recente is A Mother's Love. Echtgenoot Simon Sebag Montefiore schreef non-fictieboeken over onder anderen Stalin en de tsarenfamilie The Romanovs.

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Santa Montefiore werkt met echtgenoot aan kinderboek

 

Gerelateerd

Over

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Gesponsorde boeken