Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sarah Sluimers debuutroman Keizer - nu voor 3,99 euro

door Hebban Crew 3 reacties
Eind mei verscheen de debuutroman van programmamaker, moderator en publiciste Sarah Sluimer. Volgens Lebowski's hoofdredacteur Jasper Henderson is het geen alledaags debuut: 'niet wat betreft de thematiek, maar ook niet qua stijl - zo tref je ze zelden.' Alleen vandaag en morgen is het ebook voor het heel kleine prijsje van 3,99 te koop, exclusief bij Hebban.

Het debuut van Sarah Sluimer, Keizer, verhaalt over Leo, de beroemdste regisseur van Nederland, en misschien zelfs wel van Europa. Zijn spelers aanbidden hem en zijn gezelschap heeft succes over de hele wereld. Leo heeft niet alleen zijn ensemble tot in de puntjes gekneed naar zijn wensen, maar ook zijn leven. Hij leeft voor en in zijn kunst, zo ver mogelijk van het dagelijkse gewoel, het verderf, af. Met het alledaagse geploeter van de rest van de wereld, dat volgens hem maar klootjesvolk is, wil hij zich niet bezighouden. Dan ontmoet hij de bekende Nederlandse schilder Victor in New York, die hem een voorstel doet waardoor hij zijn droom kan realiseren: totale afstand, letterlijk en figuurlijk verheven boven de andere mensen. Daarvoor moet Leo wel een stuk regisseren over Victors leven, geschreven door Victors zoon. Als Leo het voorstel aanneemt, tekent hij voor zijn ondergang.

'Sluimer zet hoog in,' aldus Jasper Henderson (Lebowski), 'want niet alleen is Keizer een wat mij betreft razendknap en sterk geschreven verhaal over hoogmoed en ambitie, maar ook over de vraag: wat betekent kunst voor je? Keizer zet je aan tot nadenken over kunst, maar weet ook telkens opnieuw te ontroeren. Want tussen Leo’s obsessieve pogingen door een stuk van de grond te krijgen dat hij diep in zijn hart helemaal niet wil maken, vertelt de roman ook het verhaal van een moeder en een zoon die elkaar wegens de omstandigheden altijd in een wurggreep hebben gehouden en elkaar nooit los hebben kunnen laten.' 

Lees een fragment

Een interview met Sarah Sluimer


Het ebook is overal te koop voor € 9,99. Alleen op zondag 1 juli en maandag 2 juli koop je het, exclusief in de Hebban BesteBoekenStore, voor slechts € 3,99.

Direct bestellenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sarah Sluimers debuutroman Keizer - nu voor 3,99 euro

 

Gerelateerd

Over

Sarah Sluimer

Sarah Sluimer

Sarah Sluimer (1985) is programmamaker, moderator en publiciste. Ze schrijft o.a...

Gesponsorde boeken