Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schedel Shakespeare mogelijk gestolen

door Hebban Crew 1 reactie
Het nieuwsbericht uit 1879 werd altijd afgedaan als fictie. Maar nu blijkt de verslaggever van toen die de diefstal van William Shakespeares schedel meldde, het toch bij het rechte eind te hebben gehad.

Een archeologisch team van Staffordshire University heeft met hightech apparatuur het graf van Engelands grootste toneelschrijver onderzocht. Ze gebruikten een ground-penetrating radar (GPR) om het graf in de Holy Trinity Church in Stratford te scannen zonder het te hoeven openen. Archeoloog Kevin Colls meldt aan de BBC dat er een 'vreemde verstoring' te zien is aan het hoofdeind van het graf. De radar gaf aan dat er op die plek 'materiaal' was weggenomen en ander 'materiaal' was teruggeplaatst.

In een nummer van het tijdschrift Argosy uit 1879 wordt gemeld dat de schedel van William Shakespeare in 1794 uit zijn graf is gestolen door trofeejagers. 'Grafschending kwam regelmatig voor in de zeventiende en achttiende eeuw', aldus Colls. 'Mensen wilden de schedel van beroemde mensen hebben zodat zij het konden onderzoeken en mogelijk ontdekken wat diegene tot een genie maakte. Het verrast me niet dat Shakespeares resten doelwit waren.' Colls is ervan 'overtuigd' dat de schedel van de bard helemaal niet te vinden is in de Holy Trinity Church.

De laatste rustplaats van Shakespeare is al lange tijd het onderwerp van discussie geweest tussen historici en archeologen. Het graf lijkt namelijk te klein voor een volwassene. Er staat ook geen naam op het graf, maar wel verontrustende vloek: 'Goede vriend, zie in Jezus naam af van het graven in deze grond. Gezegend is de man die deze stenen laat rusten en vervloekt is hij die mijn beenderen verplaatst'.

(Bron: BBC, The Guardian)

 Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schedel Shakespeare mogelijk gestolen

 

Gerelateerd

Over

William Shakespeare

William Shakespeare

William Shakespeare (1564 - 1616) was een Engelse dichter, schrijver en acteur. ...

Gesponsorde boeken