Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Scheltema is Boekhandel van de Maand in mei

door Hebban Crew 1 reactie
Boekhandel Scheltema uit Amsterdam is in mei de Boekhandel van de Maand op Hebban. De Boekhandel van de Maand is Hebbans initiatief om het boekenvak een welverdiend duwtje in de rug te geven.


Sinds april selecteert Hebban, geïnspireerd door de ‘love letters’ van lezers, iedere maand een nieuwe boekhandel die centraal staat op de website. De geselecteerde boekhandel krijgt niet alleen redactionele aandacht op de boekensite, zij is tevens een maand lang de primaire verkooppartner achter de bestelknop op de site. Daarnaast ondersteunt Hebban actief de evenementen die de boekhandel in de betreffende maand organiseert.  

Voor de maand mei is de keuze gevallen op Boekhandel Scheltema in Amsterdam, waar de maand mei in het teken staat van YA-literatuur. 

Over Scheltema

Scheltema is een van de grootste én oudste boekhandels van Nederland. Het bedrijf werd in sinds 6 juni 1853 opgericht en verhuisde enkele keren, naar o.a. het Spui en het Koningsplein in Amsterdam. In mei 2015 vertrok de boekhandel naar een nieuw pand op het Rokin. De nieuwe winkel aan het Rokin heeft een oppervlakte van maar liefst 3200 vierkante meter verspreid over vijf verdiepingen en daarmee ook voldoende ruimte voor het organiseren van evenementen voor lezers, waaronder boekpresentaties en lezingen. Boekhandel Scheltema verkoopt nieuwe boeken, maar heeft ook tweedehands boeken en ramsj in het assortiment.  

Winkelmanager Gretske de Jong: “Voor Scheltema is het vanzelfsprekend om met Hebban samen te werken. We streven hetzelfde doel na: het bevorderen van de liefde voor lezen onder een zo breed mogelijk publiek.”

Bestel in mei je boeken via Hebban bij Scheltema en de omzet gaat volledig naar de Amsterdamse boekhandel.

Klik hier voor de evenementen en het laatste nieuws over Scheltema

Boekhandel van de Maand - de selectie

De keuze van de boekhandel wordt bepaald door de redactie van Hebban, maar lezers hebben grote invloed hierop. Zij kunnen ‘love letters’ insturen om hun favoriete boekhandel voor te dragen. Ook kunnen boekverkopers hun eigen winkel nomineren.Sander Verheijen: ‘Boekhandels kunnen zich nu eenmaal niet onderscheiden op prijs, maar des te meer op servicegerichtheid, inhoudelijkheid en creativiteit. De boekverkopers die hun nek uitsteken en het gewoon beter willen doen dan al die anderen willen we graag belonen met een exclusief en uniek podium op Hebban én de omzet van de boekenverkoop die tijdens de maand via onze site gegenereerd wordt.’Hebban vraagt dus geen afdracht per verkocht artikel maar verlangt wel een tegenprestatie van de geselecteerde boekverkoper, in de vorm van een actieve promotie van Hebban in de winkel. Hebban stelt hiervoor reclamemateriaal (posters, boekenleggers en stickers) beschikbaar.

 Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Scheltema is Boekhandel van de Maand in mei

 

Hebban Spots

Scheltema

75 volgers

Boekhandel Scheltema is de grootste boekhandel in Amsterdam en omstreken. Ons aanbod bestaat uit nieuwe boeken, tweedehands boeken én ramsj!

Gesponsorde boeken