Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Scheltema’s Schrijversacademie zoekt schrijftalent!

Altijd al workshops willen krijgen van bekende auteurs? Schrijf vóór 15 april een kort verhaal van maximaal 400 woorden en wie weet ben je een van de gelukkigen.

Scheltema's Schrijversacademie is een reeks workshops (genre fictie) waarin jong schrijverstalent de kans krijgt om te publiceren in het literair tijdschrift De Gids

Vanaf 4 juni 2015 krijgt een groep van 20 deelnemers workshops van Adriaan van Dis, Oek de Jong, Niña Weijers, Thomas Heerma van Voss en Hans Münstermann. Deze succesvolle auteurs zullen je een half jaar lang begeleiden bij je mogelijke publicatie.

Aan het eind van de reeks schrijft iedere deelnemer een kort verhaal dat wordt beoordeeld door onze vakjury onder leiding van Arnold Heumakers (NRC criticus en ex jurylid van de PC Hooft-prijs). De winnaar krijgt een publicatie in De Gids én oriënterende gesprekken met de deelnemende uitgeverijen.

Hoe doe je mee?

Stuur vóór 15 april een kort verhaal van maximaal 400 woorden op naar academie@scheltema.nl. Datgene wat je schrijft moet fictie zijn. Vermeld in de mail kort je contactgegevens en je huidige bezigheden en doe het verhaal in de bijlage. Als je door onze jury wordt geselecteerd hoor je dit uiterlijk 15 mei 2015. Deelname kost 75 Euro.

In totaal volg je zes workshops bij ons in Boekhandel Scheltema. Deze bijeenkomsten zullen in de regel plaatsvinden op de laatste donderdagavond van de maand. Naast deze bijeenkomsten zijn er twee opdrachten in het programma inbegrepen, die je maakt in een digitaal leersysteem met Marcel Möring en Manon Uphoff als tutor. Aan het eind van de reeks schrijf je een kort verhaal dat meedingt naar de kans op publicatie in De Gids en gesprekken met uitgeverijen.

Tijdens de reeks is er een redacteurenavond. Redacteuren van verschillende uitgeverijen vertellen wat voor hun een succesvol manuscript is. Ook vertellen Riekus Heller en zijn redacteur over de samenwerking tussen redacteur en auteur.

Kijk voor meer informatie op www.scheltema.nl/nl/schrijversacademie

Bron: Scheltema.nlOver de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Scheltema’s Schrijversacademie zoekt schrijftalent!

 

Over

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver, journalist en televisiepresentator. Hij gro...

Oek de Jong

Oek de Jong

Oek de Jong (1952) studeerde kunstgeschiedenis. Hij was redacteur bij De Revisor...

Niña Weijers

Niña Weijers

Niña Weijers (1987) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin...

Thomas Heerma Van Voss

Thomas Heerma Van Voss

Thomas Heerma van Voss (Amsterdam, 1990) studeerde Nederlands aan de Universitei...

Hans Münstermann

Hans Münstermann

Hans Münstermann schreef een veelgeprezen en meermalen genomineerde romancy...

Gesponsorde boeken