Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Schikking in proces om 'Fifty Shades'-royalty's

door Hebban Crew
Een vrouw die haar voormalige zakenpartner voor de rechter had gedaagd, omdat die haar deel van de royalty's van de verkoop van de bestseller 'Fifty Shades of Grey' had verdonkeremaand, heeft een schikking met haar getroffen. Dat hebben haar advocaten laten weten. De hoogte van de schadevergoeding is niet bekendgemaakt.

Jennifer Pedroza en Amanda Hayward zetten het e-bookbedrijf The Writer's Coffee Shop op, twee jaar voordat het Fifty Shades of Grey in 2011 op de markt bracht. Er werden een kwart miljoen exemplaren van verkocht, een uitzonderlijk groot aantal voor een e-book. In 2012 sloot Random House een deal met The Writer's Coffee Shop om de uitgave van het gewilde eroticaboek van E.L. James over te nemen. Pedroza kreeg een eenmalig bedrag van 100.000 dollar, terwijl het bedrijf van haar en Hayward 40 miljoen aan het Vijftig Tinten-boek verdiende.

Pedroza sleepte Hayward daarop voor de rechter omdat die haar zou hebben bedrogen bij de transactie met Random House. In januari oordeelde een rechter in Texas dat Hayward haar oud-compagnon 11,5 miljoen dollar moest betalen. De rechter volgde een uitspraak van een jury in Fort Worth in februari 2015 dat Pedroza was benadeeld. Hayward, CEO van The Writer's Coffee Shop, ging tegen de uitspraak in beroep.

Nu is er een schikking getroffen tussen de twee. Haywards advocaat zei blij te zijn dat 'de zaak is opgelost'. De trilogie van E.L. James heeft wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht. De verfilming van het eerste boek bracht ruim 570 miljoen dollar op.  

Bronnen: The Bookseller en The Guardian Over de auteur

Hebban Crew

2443 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schikking in proces om 'Fifty Shades'-royalty's

 

Gerelateerd

Over

E.L. James

E.L. James

E.L. James werkte tot voor kort als uitvoerend televisieproducent in Londen. Ze ...