Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Schilderij Van Gogh verkocht

Er is ruim 66 miljoen dollar betaald voor een schilderij van Van Gogh. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Het schilderij, Les Alyscamps, een herfsttafereel (1888) van kunstenaar Vincent van Gogh heeft volgens het gerenomeerde veilinghuis Sotheby's 66,3 miljoen dollar (59 miljoen euro) opgeleverd. Dat is ruim 25 miljoen dollar bovenop de door Sotheby's verwachtte opbrengst van ruim 40 miljoen. Er waren vijf bieders, maar uiteindelijk is het schilderij naar een kunstliefhebber uit Azië gegaan.
Van Gogh schilderde het werk tijdens een korte, maar krachtige samenwerking met de Franse schilder Paul Gauguin in de Franse plaats Arles.

De schilderijen van Van Gogh zijn prachtig. Zijn talent spat van de doeken af. Voor iedereen die een tikkeltje jaloers is op zijn werk, kan de mooiste werken van Van Gogh nu zelf kleur geven.

Kleur je eigen Van Gogh - Marty Noble

Deze schitterende reproducties van de mooiste werken van Vincent van Gogh kunt u nu zelf kleur geven. Ga creatief aan de slag met de 30 nauwgezet nagetekende zwart-wit versies van de meesterwerken van Van Gogh. Breng zelf de replica's van Vaas met twaalf zonnebloemen, De sterrennacht, Zelfportret met verbonden oor en pijp, De kerk in Auvers en vele andere werken tot leven. (februari 2015)

Niet te verwarren met Kleur je eigen Van Gogh.
In dit kleurboek staan afbeeldingen van de originele schilderijen, zodat er altijd natuurgetrouw gekleurd kan worden. Kleur je eigen Van Gogh biedt natuurlijk juist ook de mogelijkheid om een geheel eigen kleur aan de schilderijen te geven, geheel getrouw de gedachte: Van Gogh, 125 jaar inspiratie. (maart 2015)

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Schilderij Van Gogh verkocht

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken