Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schitterende Sneak-preview leesclubs

Januari 2015. Een nieuw jaar, een nieuw begin, een ideaal moment voor een nieuw boek. Daarom organiseert Dag Magazin twee schitterende sneak-preview leesclubs.

Regelmatig organiseert Dag Magazin sneak preview-leesclubs waarbij 25 mensen een drukfproef lezen en in gesprek gaan met de schrijver. Zo werden er al leesclubs gehouden met onder meer Herman Koch, Hanna Bervoets, Peter Buwalda en Maartje Wortel.

In januari staan er twee bijzondere leesclubs op het programma: Slaap zacht, Johnny Idaho van Auke Hulst en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen van Michel Faber.

Leesclub: Slaap zacht, Johnny Idaho

Auke Hulst
(1975) debuteerde met Jij en ik en alles daartussenin, maar brak definitief door met zijn vierde, sterk autobiografische boek Kinderen van het Ruige Land. De roman werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs en won het Beste Groninger Boek. Hij is voorman van de band De Meisjes en schrijft onder meer voor NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Op woensdag 7 januari bespreekt de leesclub in Amsterdam zijn nieuwste roman Slaap zacht, Johnny Idaho.

Over het boek:

Johnny is een Amerikaanse tiener die volgens ’s werelds databases niet bestaat. Hij heeft maar een doel voor ogen: de Archipel bereiken, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan. Daar werkt onder meer de Nederlandse ceo Willem Gerson, een vijftiger die door ziekte geconfronteerd wordt met de beperkingen en mogelijkheden van rijkdom. In het geheim financiert hij de onderzoeksgroep van de Japanse biomedica Hatsu Hamada, hopend op het ultieme medicijn: onsterfelijkheid. Drie mensen, uit verschillende windstreken, komen samen in een nieuwe wereld. Wat drijft ze? En op welke manier zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden?

Als één van de vijfentwintig lezers ontvang je voor €20,- het boek (384 blz) drie weken voordat het in de winkel ligt, lees je het en ga je 7 januari op een intieme locatie in Amsterdam in gesprek met Auke Hulst. Let op: Verkoop sluit donderdag 18 december, dus voor deze leesclub kun je je alleen vandaag nog inschrijven!Leesclub: Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

De van oorsprong Nederlandse Michel Faber (1960) verwierf in 2002 wereldwijde faam met The Crimson Petal and the White, vertaald als Lelieblank, scharlakenrood. Momenteel draait de verfilming van zijn eerste roman Under the skin in de Nederlandse bioscopen. In oktober kondigde hij aan dat hij stopt met het schrijven van romans. Hij woont in Schotland. Op donderdag 29 januari ontvangt hij de lezers van zijn nieuwe boek Het boek van wonderlijke nieuwe dingen op een intieme locatie in Amsterdam.

Over het boek:

Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.

Als één van de vijfentwintig lezers ontvang je voor €25,- het boek (672 blz) een maand voordat het in de winkel ligt (als drukproef, c.q. een PDF of een stapel A4’tjes), lees je het en ga je 29 januari op een intieme locatie in Amsterdam in gesprek met Michel Faber – waarna je als eerste het echte boek ontvangt. Gesprekleider Thomas de Veen, boekrecensent en redacteur bij nrc.next, zal deze leesclub in goede banen leiden.

www.dasmag.nl
Koop hier je leesclub-ticket.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Schitterende Sneak-preview leesclubs

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken