Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijf een spannend kort verhaal en win de Zilveren Strop

door Hebban Crew 2 reacties
Net als in 2021 organiseren Stichting Gouden Strop en Hebban.nl gezamenlijk dé schrijfwedstrijd voor spannende verhalen: de Zilveren Strop. Schrijvers worden uitgenodigd om mee te dingen naar de eeuwige roem (en de hoofdprijs van 500 euro). Inzenden kan vanaf dinsdag 1 februari tot en met zondag 27 februari 2022.

Hebban organiseert twee grote schrijfwedstrijden per jaar, namelijk de Harland Awards voor sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen in het najaar (de uitslag van de lopende editie volgt op 19 februari 2022!) en de Zilveren Strop voor spannende verhalen in het voorjaar. In 2021 startte de eerste editie van de Zilveren Strop en dat was direct een succes: 162 inzendingen. Tijdens de 'Nederlandse Thrillerprijzen 2021'-uitreiking in Bibliotheek Utrecht werd de top vijf bekendgemaakt en winnaar Hugo Luijten in het zonnetje gezet. De vijf beste verhalen zijn nog steeds gratis als ebook te lezen op Hebban en te beluisteren als luisterboek.

Doe mee met jouw spannende verhaal!

Ook bij de tweede editie van de Zilveren Strop zijn we op zoek naar spannende verhalen tot 7.500 woorden. Dat kan een thriller zijn, een spionageverhaal, een detective, een misdaadverhaal, een whodunit of nog een ander soort verhaal, als het maar spannend is.

Zorg er voor dat je een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Zilveren Strop is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers en een geldprijs en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd (kans op duizenden lezers!) en de auteurs worden in het uitslagartikel gepromoot richting meer dan 235.000 Hebban-leden.

Inzenden kan vanaf 1 februari (tot en met 27 februari). Alle regels en de werkwijze worden uitgelegd op de Zilveren Strop pagina en in het inzendartikel op 1 februari.

De belangrijkste regels zijn:

  • maximaal 7.500 woorden (maar minder mag zeker)
  • maximaal twee verhalen per auteur
  • anoniem inzenden, zodat de voorselectie en finalejury onbevooroordeeld kunnen jureren
  • deadline: zondag 27 februari
  • uitslag: juni 2022
  • winnen: 500 euro hoofdprijs, publicatie in Hebban ebook (50 euro publicatievergoeding)Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf een spannend kort verhaal en win de Zilveren Strop

 

Gerelateerd