Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Schrijf een voorwoord in maximaal 100 woorden

door Hebban Crew 58 reacties
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek staan het boek en de auteur centraal, maar niemand is belangrijker dan jij, de lezer. En daarom is er speciaal voor jou een schrijfwedstrijd! Schrijf in maximaal 100 woorden het voorwoord van een fictieve roman en maak kans op een boekenbon.

Een voorwoord is een stukje tekst aan het begin van een boek waarin de auteur vertelt hoe het idee voor het verhaal is ontstaan, hoe het schrijven is verlopen en/of wie hij of zij wil bedanken.

Opdracht

  1. Schrijf een voorwoord van een fictieve roman. Dat kan een roman zijn van jouw (fictieve) hand of van een volledige fictieve auteur of een fictieve roman van een bestaande auteur! Misschien schrijf je wel het voorwoord van het boek dat je later alsnog gaat schrijven en is dit het begin van alles!
  2. Plaats uiterlijk 14 maart je voorwoord van maximaal 100 woorden onder dit artikel mét vermelding van de boektitel en de auteur (voor beiden geldt: fictief of niet, kan allemaal)
  3. Na Het voorwoord van de Boekenweek selecteert de Hebban Crew maximaal tien bijdragen voor de shortlist.
  4. Tot en met 31 maart mag de lezerscommunity stemmen op hun favoriet
  5. De winnaar ontvangt een boekenbon van 100 euro


TIP! Pak de boeken uit je kast en lees ter inspiratie de voorwoorden die je kunt vinden (niet elk boek heeft een voorwoord)

De voorwaarden

  • Je mag maximaal drie keer meedoen, dus plaats niet meer dan drie voorwoorden onder dit artikel.
  • Zorg dat je bereikbaar bent via het mailadres waarmee je een Hebban-account hebt, want dat gebruiken we om de winnaar te mailen.
  • Het maximum van 100 woorden is exclusief een eventuele ondertekening met naam en datum, zoals in de voorbeelden.
  • Wees origineel en creatief!
  • Leen niet elkaars ideeën, daar trappen we niet in.

Voorbeelden

Voorwoord 1

Toen in 2017 mijn moeder overleed was ik uiteraard verdrietig, maar veel meer nog dan dat, verward. Een oerverlies als dat doet wat met je. Zo veel zelfs, dat je een ander persoon wordt. Uit de nasleep en de rouw groeide de urgentie een roman te schrijven, om mijn moeder een heenzending te gunnen dat ze verdiende, maar ook om chocola te maken van iets dat je zo door elkaar schudt en je leven zo fundamenteel omvormt. De moeder in dit boek is een fictieve versie van mijn moeder en alle gelijkenissen met bestaande personen zijn toevallig.

Truus van Haanakker, 6 maart 2021

Voorwoord 2

Toen in 1996 het eerste deel van mijn serie over macht, dreiging en liefde verscheen, had ik me twee dingen niet voor kunnen stellen. Ten eerste dat de boeken zó populair zouden worden dat ze een ‘household name’ zouden worden en dat er een immens populaire serie van gemaakt zou worden. Ten tweede dat ik ruim 25 jaar later er nog mee bezig zou zijn (en dat het laatste boek er nog steeds niet is). Maar met trots en opluchting schrijf ik dit voorwoord: het is volbracht, The Winds of Winter is af en ligt nu voor je!

George R.R. Martin, 6 maart 2021

Voorwoord 3

In mijn dagelijkse treinreizen naar en van het werk zocht ik altijd een werkcoupé op en kon ik twee keer per dag een klein uur aan mijn boek werken. Na verloop van tijd kon ik nog amper schrijven zonder de cadans van de treinsporen. Dat resulteerde in een enkele doelloze rondrit tijdens vakanties om toch de inspiratie weer te kunnen vatten. Ik ben de NS dan ook eeuwig dankbaar voor het ontstaan van deze roman.

Jan met de Pet, 6 maart 2021

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf een voorwoord in maximaal 100 woorden