Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je nu in voor de leesclub met 'De psychiater en het meisje'

door Debbie (Hebban Crew) 9 reacties
Erik Rozing houdt zich als psychiater bezig met psychose en trauma. In zijn debuutroman De psychiater en het meisje zie je dit heel sterk terug. We gaan dit boek bespreken met de Hebban Leesclub en jij kunt je daar nu voor inschrijven.

Edgars leven heeft er wel eens zonniger uitgezien. Hij is net verlaten door zijn vriendin en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een fatale inschattingsfout. Hij kan zich geen misstappen meer permitteren. Daar bovenop is hij ook de steunpilaar van zijn levensmoede oma. Zij belt hem als ze een borreltje te veel op heeft en dan voeren ze wonderlijke gesprekken over het leven, de dood en alles daartussenin.

Al lukt het hem nauwelijks om zijn eigen problemen het hoofd te bieden, binnen de muren van het Huygens MC brengen andermans problemen hem niet uit zijn evenwicht. Zelfs de heftigste patiënten, met door hun destructieve kant ingegeven bijnamen – de chagrijnige Asbak, de dweepzieke Kloon, de agressieve Rollade – behandelt hij met professionele distantie. Alleen Stella, een jonge vrouw met borderline, prikt dwars door zijn façade heen. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?

Lees hier een fragment


Doe je mee?

Wil jij meedoen aan deze editie van de Hebban Leesclub? Hebban geeft 15 exemplaren weg! Iedereen met een Hebban-account kan meedoen. Heb je die nog niet, dan meld je je toch even snel aan! Een Hebban-account is gratis. Je kunt je tot en met 23 april inschrijven voor deze leesclub.

Ga naar de speciale leesclubpage voor De psychiater en het meisjeOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je nu in voor de leesclub met 'De psychiater en het meisje'

 

Gerelateerd

Hebban Spots

De psychiater en het meisje

65 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek De psychiater en het meisje van Erik Rozing (Uitgeverij Meulenhoff). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is...

Gesponsorde boeken