Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Echte vrouwen bestaan niet'

Vorig jaar werd ze bekend met de column 'Mijn naam is niet Hey Sexy'. De Vlaamse auteur Yasmine Schillebeeckx komt net voor Vrouwendag (8 maart) met het boek 'Echte vrouwen bestaan niet', waarin het seksisme wordt besproken dat overal om ons heen leeft. We gaan het boek bespreken in een leesclub. Doe jij mee?

Door de eeuwen heen is er een ideaal gecreëerd waaraan vrouwen moeten voldoen, van hun kleding tot hun seksleven en de manier waarop ze door mannen behandeld moeten worden, de zogenaamde ‘Echte’ Vrouw. In Echte vrouwen bestaan niet neemt Yasmine Schillebeeckx enkele van die hardnekkige mythes over vrouwen op een kritische en grappige manier onder de loep. Denk aan de mythe dat ‘echte’ vrouwen rondingen hebben of dat een vrouw het over zichzelf afroept als ze aangerand (of erger) wordt, want ‘dan had ze maar niet zo’n kort rokje aan moeten doen’. Ook zaken als zelfacceptatie, het gekat tussen vrouwen onderling, waarom bitch eigenlijk een compliment is en nog veel meer passeren de revue. Het boek bevat illustraties van Eva Mouton.

Lees hier een fragment

Doe je mee?

Wil jij meedoen aan deze editie van de Hebban Leesclub? Hebban geeft 15 exemplaren weg! Iedereen met een Hebban-account kan meedoen. Heb je die nog niet, dan meld je je toch even snel aan! Een Hebban-account is gratis. Je kunt je tot en met 8 maart inschrijven voor deze leesclub.

Ga naar de speciale leesclubpage voor Echte vrouwen bestaan nietOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Echte vrouwen bestaan niet'

 

Gerelateerd

Over

Yasmine Schillebeeckx

Yasmine Schillebeeckx

Yasmine Schillebeeckx (1990) heeft Women Studies gestudeerd in Canada. In maart ...

Hebban Spots

Echte vrouwen bestaan niet

38 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Echte vrouwen bestaan niet van auteur Yasmine Schillebeeckx (Uitgeverij Lev.). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is...

Gesponsorde boeken