Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Ochtendkoorts'

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
Drie dagen nadat zijn vader overleed kreeg de Hongaarse filmregisseur en auteur Péter Gárdos (1948) in 1998 een stapel brieven van zijn moeder. Ze waren al 52 jaar niet meer gelezen en bevatten het ontmoetingsverhaal van zijn ouders. Gárdos vond de brieven zo bijzonder dat hij ze als basis gebruikte voor zijn roman Ochtendkoorts. Het boek werd niet alleen door de Hongaarse lezers omarmd, maar is inmiddels aan 30 landen verkocht én werd verfilmd. Hebban verloot, met dank aan Ambo|Anthos, 25 leesclubexemplaren aan enthousiaste lezers. Doe je mee?


Ochtendkoorts vertelt het verhaal van Miklós, een Hongaarse overlevende van concentratiekamp Bergen-Belsen. Hij wordt naar een vluchtelingenkamp in Zweden overgebracht en daar aangekomen hoort hij dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Miklós wil graag iets achterlaten, een bewijs van zijn bestaan. Hij vraagt een lijst op van 117 vrouwen die uit hetzelfde gebied als hij afkomstig zijn, die ook een kamp hebben overleefd en nu in Zweden zitten. Aan ieder van hen schrijft hij een brief, in de hoop op een reactie en een echtgenote.

Lili is een van de vrouwen die een brief van Miklós ontvangt. Vanuit het vluchtelingenkamp waarin zij zich bevindt besluit ze terug te schrijven. Er ontstaat een briefwisseling en met elke brief worden de twee verliefder. In december 1945 volgt er uiteindelijk een ontmoeting. Miklós en Lili brengen drie dagen samen door en raken ervan overtuigd dat ze met elkaar willen trouwen. Ze moeten alleen nog een manier zien te vinden om dat te kunnen realiseren...

Lees hier een voorpublicatie

Doe je mee?

Wil jij meedoen aan deze editie van de Hebban Leesclub? Hebban geeft 15 exemplaren weg! Iedereen met een Hebban-account kan meedoen. Heb je die nog niet, dan meld je je toch even snel aan! Een Hebban-account is gratis.

Ga naar de leesclubpage van OchtendkoortsOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Ochtendkoorts'

 

Gerelateerd

Over

Péter Gárdos

Péter Gárdos

Péter Gárdos (1948, Hongarije) is filmregisseur van veel-bekroonde...

Hebban Spots

Ochtendkoorts

66 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Ochtendkoorts van auteur Péter Gárdos (Uitgeverij Ambo|Anthos). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is...

Gesponsorde boeken