Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Schoppenvrouw'

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
De nieuwe roman van Mensje van Keulen is verschenen, Schoppenvrouw. Een geweldig boek om in een Hebban Leesclub te bespreken. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor een gratis leesclubexemplaar. En let op: de auteur zal vragen beantwoorden tijdens de leesclub. Hoe leuk is dat?

Al meer dan 40 jaar is Mensje van Keulen (1946) een gevestigde naam in de Nederlandse literatuur. Begin dit jaar ontving de schrijfster de Constantijn Huygens-prijs 2014 voor een oeuvre dat volgens de jury van een 'buitengewoon technisch meesterschap' getuigt: 'Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje-van-Keulenverbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan'.

Van Keulen wordt geprezen om haar gevoel voor detail, haar vermogen om levendige personages te scheppen en haar geestige observaties. Volgens collega-auteur Maarten 't Hart is ze 'de diamantbewerker van de Nederlandse taal.'

Nu is haar nieuwe roman verschenen, Schoppenvrouw, waarin we het leven van Paula volgen. Haar vriendschap met een nieuwe klasgenote luidde een periode van haar leven in die zowel onweerstaanbaar als schokkend was. Kort daarna had Paula een confrontatie met de mysterieuze heler en ziener Dokter Adami die, hoewel ze geen geloof aan zijn grimmige voorspellingen hechtte, een schaduw vooruit wierp. Pas jaren later, als Paula ontdekt dat haar dochter een misdaad heeft begaan, lijken de onheilspellende woorden van Adami alsnog waarheid te worden.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Schoppenvrouw

Doe je mee?

Wil jij meedoen aan deze editie van de Hebban Leesclub? Hebban geeft 15 exemplaren weg! Iedereen met een Hebban-account kan meedoen. Heb je die nog niet, dan meld je je toch even snel aan! Een Hebban-account is gratis.

Ga naar de leesclubpage van SchoppenvrouwOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Schoppenvrouw'

 

Gerelateerd

Over

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met Bleekers zomer ...

Hebban Spots

Schoppenvrouw

45 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Schoppenvrouw van auteur Mensje van Keulen (Uitgeverij Atlas Contact). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is...

Gesponsorde boeken