Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijfster en rechercheur identificeert tientallen onbekende doden

door Hebban Crew 1 reactie
Thrillerschrijfster Carina van Leeuwen is in het dagelijks leven forensisch rechercheur en verbonden aan het coldcaseteam van de politie in Amsterdam. Samen met een collega-rechercheur wist ze de identiteit te achterhalen van dertig onbekende doden, meldt Het Parool.

De doden die Carina van Leeuwen en collega Willem Doorn een naam hebben weten te geven, zijn in Amsterdam begraven. Ze zijn allemaal afkomstig uit het buitenland, zo blijkt. Ze zijn veelal door overmatig drugsgebruik, verdrinking of suïcide aan hun einde gekomen.

Van Leeuwen en Doorn begonnen vijf jaar geleden met het project Identificatie Onbekende Doden dna-databank Vermiste Personen. Het is vanaf 2010 verplicht om dna af te nemen van niet-­geïdentificeerde stoffelijk overschotten voordat deze begraven worden. Bij overledenen van voor 2010 is daarentegen niet altijd dna afgenomen. Van Leeuwen wist dat nieuwe technieken haar in staat zouden stellen een groot aantal personen alsnog te identificeren. Het doel van de rechercheurs is om alle 96 onbekende doden in Amsterdam te identificeren.

Als schrijfster debuteerde Van Leeuwen twee jaar geleden met het boek Vuurproef, in 2015 gevolgd door Koud Spoor. In mei volgt een nieuwe thriller, Nachtvlinder. In de verhalen staat de wereld van forensisch rechercheur Renee Spaan centraal. De zaken zijn gebaseerd op de ervaringen van de auteur maar persoonsnamen en locaties zijn fictief. Vorig jaar werkte Van Leeuwen mee aan de bundel De laatste seconde en andere verhalen. Daarin beschrijft ze haar werk als forensisch rechercheur.

(Bron: Het Parool, foto auteur: Keke Keukelaar)Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijfster en rechercheur identificeert tientallen onbekende doden

 

Gerelateerd

Over

Carina van Leeuwen

Carina van Leeuwen

Forensisch rechercheur én auteur Carina van Leeuwen werkt voor de politie Amst...

Gesponsorde boeken