Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijfster Margaret Forster overleden

De Britse schrijfster Margaret Forster is overleden. De auteur, die bekend werd met haar roman Georgy Girl, is 77 jaar geworden.

Haar echtgenoot, schrijver Hunter Davies, meldde dat zijn vrouw maandag 8 februari is overleden aan de gevolgen van kanker. Margaret Forster werd in 1938 geboren in Carlisle en was in die plaats ook onderwijzeres op een meisjesschool voordat ze zich op het schrijven stortte.

Haar meest beroemde roman, Georgy Girl, werd gepubliceerd in 1965. De roman werd het daaropvolgende jaar verfilmd met in de hoofdrollen de actrices Lynn Redgrave en Charlotte Rampling. Het boek vertelt het verhaal van een jonge vrouw in Londen in de jaren zestig, die twee mannen achter zich aan krijgt: haar vaders baas en de jonge minnaar van haar zwangere flatgenote.

Forster bracht meer dan 25 romans uit en daarnaast nog enkele biografieën over onder anderen Dame Daphne du Maurier en de negentiende-eeuwse romanschrijver William Makepeace Thackeray. Haar meest recente boek verscheen in 2014 onder de titel My life in houses. Het is een autobiografische rondreis langs de plekken waar Forster gewoond heeft, zoals Oxford, Portugal, de Lake District en Hampstead in Londen. 

Bron: BBCOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijfster Margaret Forster overleden

 

Gesponsorde boeken