Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Schrijfwedstrijd: Kerst, maar dan anders ...

door Hebban Crew 54 reacties
De tijd vliegt en voor je het weet is het alweer Kerst. Hebban daagt alle schrijvers uit een kort verhaal te schrijven dat past in het thema ‘Kerst, maar dan anders ...’.

Kerstverhalen en winterige clichés zijn er al genoeg, dus daarom vragen we voor deze schrijfwedstrijd om de bekende thema’s een andere draai te geven of zelfs volledig links te laten liggen in een verhaal dat tóch goed herkenbaar is als Kerstverhaal. Die herkenbaarheid kan in toon, sfeer, setting of nog iets anders zitten, als het de jury maar duidelijk wordt dat je een Kerstverhaal hebt ingeleverd.

Ter inspiratie en om je op gang te helpen hebben we de volgende beginsituatie (niet verplicht):

Een groot, statig gebouw is zichtbaar door de dwarrelende sneeuwvlokken. Er brandt licht achter een aantal ramen op verschillende verdiepingen. Voor de poort lopen donkere vormen heen en weer. Er wordt geroepen ...

Wat er geroepen wordt, wie (of wat?) die vormen zijn en hoe het gebouw er precies uitziet is helemaal aan de schrijver. Alle genres (behalve non-fictie) zijn toegestaan.

De winnaar en vier runner-ups worden gepubliceerd in de Hebban e-bundel Een alternatieve Kerst. De vorige Hebban e-bundels (Winst en Meer dan duizend woorden) werden elk duizenden keren gedownload en deze nieuwe bundel verschijnt ook nog eens tijdens de immens populaire Hebban Adventkalender. De geselecteerde schrijvers kunnen verzekerd zijn van een groot publiek. De winnaar ontvangt als extra prijs een Hebban Goodiebag.  

Wat moet je weten?

  • Wie kan meedoen: iedereen met een Hebbanaccount (heb je die niet? Maak er snel een aan!)
  • Deadline: 10 november 2019, 23:59 uur
  • Inzenden: via het onderstaande formulier met het verhaal als Word-document bijgevoegd
  • Lengte verhaal: 1.500 – 2.000 woorden
  • Thema: Kerst, maar dan anders ...
  • Genre: vrij, als het maar fictie is
  • Jury: Hebban Crew en Teamleden
  • Hoofdprijs: de winnaar en vier runners-up worden op Hebban gepubliceerd in de e-bundel Een alternatieve Kerst en de winnaar ontvangt een goodiebag.

 

Succes!

 

Fill out my online form.


Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijfwedstrijd: Kerst, maar dan anders ...

 

Gerelateerd