Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Doe mee aan de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd!

door Hebban Crew 10 reacties
Mensje van Keulen daagt je uit een kort verhaal te schrijven met behulp van haar schrijftips. Niet voor niets ontving ze dit jaar de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste verhalenbundel. Ontdek je talenten dankzij haar kennis en ervaring. De schrijver van het winnende verhaal wint een fantastisch boekenpakket én publicatie in een literair tijdschrift.

Alle ingezonden verhalen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Mensje van Keulen, oud DWDD-Boekenpanelleden Ronnie Terpstra en Arno Koek, Jan Peter Prenger (Hoofd Inkoop Libris) en redacteur Marijn Hogenkamp. Mensje van Keulen, ‘de koningin van het korte verhaal’, geeft vanaf eind april regelmatig schrijftips, die hier op Hebban worden gepubliceerd. Thematisch mag je alle kanten op, maar we vragen je wel een kat of een ander aardig huisdier een rol te laten spelen in je verhaal. Raak je al geïnspireerd? Aan de slag! De deadline is 1 juni, dus je hebt circa vijf weken de tijd om een geweldig verhaal te schrijven. De winnaar wordt op 10 juni, de 75e verjaardag van Mensje van Keulen, bekendgemaakt.

Naar het Mensje van Keulen-kanaal op Hebban

Het kattentheater

Mensje van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie, kwinkslagen, journalistieke verslaggeving en bijdragen aan de Poezenkrant. Voor het eerst in vijftig jaar schrijverschap worden al deze teksten, met illustraties van Jan Jutte, Olivia Ettema en Willem van Malsen, samengebracht in Het kattentheater.

'De virtuoze pen van Mensje van Keulen is en blijft van eenzame klasse.' – Margriet

Het inzenden van een verhaal

  • Je verhaal bevat 800 tot 1000 woorden en er moet een kat of ander aardig huisdier in voorkomen.
  • Mail je verhaal uiterlijk 1 juni naar schrijfwedstrijd@atlascontact.nl.
  • De winnaar krijgt uiterlijk 10 juni bericht van de jury en ontvangt een boekenpakket ter waarde van 250 euro en een publicatie in een literair tijdschrift!
  • Door mee te doen met de wedstrijd, ga je akkoord met de algemene voorwaarden en geef je toestemming om je emailadres te gebruiken. Je kunt je te allen tijde afmelden.
  • Aan deze schrijfwedstrijd zijn geen kosten verbonden.
  • Iedereen mag maximaal twee verhalen inzenden.

Lees de voorwaarden

'Mensje van Keulen, meesterverteller, kleurt je blik, nog voor je het als lezer doorhebt.' – NRC Handelsblad

De juryleden

Ronnie Terpstra
Arno Koek
Jan Peter Prenger
Marijn Hogenkamp

Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met Bleekers zomer (1972). Het debuut markeert het begin van een beeldschoon oeuvre dat in 2014 werd onderscheiden met de Constantijn Huygens-prijs en de verschijning van een nieuwe roman. Ze schrijft romans, verhalen, gedichten, kronieken en jeugdboeken, en verschillende bekroningen en nominaties vielen haar te beurt. Mensje van Keulen viert in 2021 vijftig jaar schrijverschap.

De foto in de artikelbanner is gemaakt door Maartje Geels. De zwart-wit foto is gemaakt door Bianca Sistermans. Beide zijn aangeleverd door Atlas ContactOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Doe mee aan de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd!

 

Gerelateerd

Over

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met Bleekers zomer ...