Hebban vandaag

Advertorial /

Schrijven is schrappen! Dichten met een zwarte stift in 'Black Out Poetry'

door Hebban Crew 9 reacties
Heb jij al eens gehoord van Black Out Poetry? Het is een manier van dichten, niet door zelf woorden of zinnen te bedenken, maar juist door weg te strepen in langere teksten. De overgebleven woorden vormen jouw gedicht. Het gelijknamige boek 'Black Out Poetry' geeft je handvatten om zelf aan de slag te gaan. Bekijk op Hebban de sneak preview en maak kans op een van de exemplaren die we weggeven!

Naast het gedicht zelf, waar je flink op kunt puzzelen, kun je ook de vormgeving zo gek maken als je wilt. Bijvoorbeeld door alleen te strepen, woorden te verbinden, er een tekening omheen te maken of zelfs te knippen en plakken. Op Instagram vind je onder #blackoutpoetry mooie creaties, en ook op Google zijn heel wat voorbeelden te vinden. Menig creatieveling zal gelijk aan de slag willen. Gelukkig is er het boek Black Out Poetry, dat je precies vertelt hoe het werkt:

  1. Scan de pagina die je hebt uitgezocht op woorden die je opvallen en eventueel een thema dat deze woorden omvat.
  2. Omcirkel de woorden die je denkt te kunnen gebruiken met potlood.
  3. Kijk of je er zinnen mee kunt vormen en er een samenhangend gedicht mee kunt maken.
  4. Kras, kleur of streep de woorden weg of plak er iets overheen.
  5. Scheur de pagina uit het boek en lijst hem in!

Black Out Poetry

Maak de mooiste streepgedichten door de kunst van het weglaten.

Ken je het fenomeen Black Out Poetry al? Je pakt een pagina uit een boek of tijdschrift en streept net zo lang woorden door tot er een zelfgemaakt, veelzeggend (of nietszeggend) gedicht overblijft. Je werkt met markeerstift in bestaande teksten om door middel van de kunst van het weglaten (lees: wegstrepen) de mooiste, poëtische korte gedichten te maken. Vaak zijn er maar een paar woorden nodig om een compleet verhaal te vertellen. Wij hebben nu 100 basisteksten voor je verzameld waar je naar hartenlust in kunt krassen.

Inkijken

Ben je benieuwd hoe Black Out Poetry er van binnen uitziet? Het is weer eens iets anders dan een roman of thriller; met dit boekje kun je zelf aan de slag. In het onderstaande fragment krijg je een idee van wat je kunt verwachten. Heb je gelijk zin om te gaan dichten? Doe dan mee met de winactie!

Bekijk fragment

Inspiratie

Winnen

Heeft deze sneak preview jouw creativiteit geprikkeld en ben je er klaar voor om aan de slag te gaan? Hebban mag vijf exemplaren weggeven van Black Out Poetry. Ga naar de winactie om te zien hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijven is schrappen! Dichten met een zwarte stift in 'Black Out Poetry'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken