Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijver Aristide von Bienefeldt overleden

Het literaire weblog Tzum meldt dat zijn medewerker, schrijver Aristide von Bienefeldt, is overleden. De auteur was al langere tijd ziek, aldus Tzum.

Op zijn Facebookpagina heeft Aristide von Bienefeldt enkele in het Nederlands, Engels en Frans geschreven afscheidswoorden achtergelaten: 'Vrienden,
Als jullie dit lezen ben ik er niet meer. Ik ging jullie voor, wellicht omdat ik ongeduldig ben.'

Von Bienefeldt (1964) was een pseudoniem van Rijk de Jong. Hij heeft zeven romans op zijn naam staan. Zijn debuut Bekentenissen van een Stamhouder (2002) werd zowel geprezen als bekritiseerd om zijn expliciete homoseksuele passages. Het boek verhaalt over een jongeman, Aristide genaamd, die voortgedreven door honger naar seks in Parijs en Londen wilde avonturen beleeft ten tijde van de millenniumwisseling. 

Daarna volgden Een beschaafde jongeman, Leer mij Walter kennen, De zus die Anna Magnani niet was. In januari 2011 brak Von Bienefeldt met zijn uitgeverij Meulenhoff. De avonturen van mijn rode flesje (een verzameling columns) kwam daarna uit bij kleine Uil uitgeverij, gevolgd door de autobiografische roman Another Paul Newman in the kitchen (geschreven door Rijk de Jong). Uitgeverij Marmer brengt volgende maand de roman Hotel Malinconia uit.

Bronnen: Tzum, Facebook, site Aristide von BienefeldtOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijver Aristide von Bienefeldt overleden

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken