Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijver Ger Verrips overleden

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Gerrit Johannes Verrips, zoals de schrijver eigenlijk voluit heet, heeft gedurende zijn carrière onder andere romans, televisiespelen en essays geschreven. Daarnaast heeft hij de biografieën van Albert Camus en Karel van het Reve op zijn naam staan.

Naast zijn literaire carrière was Verrips ook politiek actief. Hij was lid van de Communistische Partij van Nederland (CPN), waar hij begin jaren zestig actief was in het partijbestuur. In deze periode was de schrijver ook redacteur voor het communistische dagblad De Waarheid. Hij schreef in Dwars, duivels en dromend over de geschiedenis van de CPN. In 1975 trok Verrips zich terug uit de politiek om tien jaar later terug te keren bij de PvdA. 

Zijn boek Zorg dat je een gekkenbriefje krijgt (1973) werd in 1981 verfilmd door Olga Madsen met Esgo Heil en Porgy Franssen in de hoofdrollen. Het verhaal vertelt over een jonge militair die tijdens het vervullen van zijn diensplicht in Nederlands-Indië in de problemen komt. Hij belandt in een geestelijke crisis waardoor hij moet verblijven in een militaire psychiatrische inrichting. Ook zijn boek Vaders en zonen (1990) speelt zich af in het militaire milieu. Het boek draait om een voormalig beroepsmilitair die, nadat hij onder meer in Korea en Indonesië heeft gevochten, met veel vragen achterblijft.

Ger Verrips is 86 jaar geworden.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Schrijver Ger Verrips overleden

 

Gerelateerd

Over

Ger Verrips

Ger Verrips

Ger Verrips (1928-2015) was een Nederlands schrijver van romans, televisiespelen...

Gesponsorde boeken