Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijver Martin Gray overleden

De Frans-Amerikaanse schrijver Martin Gray is in de nacht van zondag op maandag dood gevonden in zijn woning in het Belgische Ciney. Dat meldde het parket van Namen.

Volgens tv-zender RTL-TVI werd de 93-jarige Gray in zijn zwembad aangetroffen. De lijkschouwer moet het lichaam nog onderzoeken, maar volgens het parket is 'er voorlopig niets verdachts'.

Martin Gray, in 1922 in Warschau geboren als Mietek Grayewski, is vooral bekend om zijn autobiografisch boek Uit naam van al de mijnen, waarin hij vertelt hoe hij zijn hele familie verloren heeft in de naziconcentratiekampen en over hoe in 1970 zijn Nederlandse vrouw en vier kinderen omkwamen bij een bosbrand in de Côte d'Azur. Zelf slaagde Gray er als een van de zeer weinigen in te ontsnappen uit het vernietigingskamp Treblinka.

In 2001 vestigde Gray, die geruime tijd in de Verenigde Staten en Frankrijk had gewoond, zich in het Belgische Ukkel. Elf jaar later trok hij naar Ciney in de provincie Namen, waar hij sindsdien altijd gewoond heeft en waar hij in 2013 ereburger werd. Gray publiceerde in totaal twaalf boeken, die hij in het Frans schreef.

(Bron: Het laatste nieuws)

Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijver Martin Gray overleden

 

Gerelateerd

Over

Martin Gray

Martin Gray

Martin Gray, geboren als Mietek Grajewski, (Warschau, 27 april 1922 - Ciney...

Gesponsorde boeken