Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijver Pieter Steinz (52) overleden

door Lindy (Hebban Crew) 5 reacties
Schrijver en journalist Pieter Steinz is maandagavond overleden aan de gevolgen van de ziekte ALS. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Steinz was 22 jaar werkzaam voor deze krant.


Steinz (1963) leed sinds drie jaar aan de spierziekte ALS en overleed maandagavond op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen ervan. Zijn gezondheid weerhield de auteur er echter niet van om door te werken. In het voorjaar van 2015 verscheen nog de herziene Gids voor de wereldliteratuur, ook wel De dikke Steinz genoemd, die hij samen met dochter Jet samenstelde. Een paar maanden later verscheen Lezen met ALS, waarin de voormalig-chef Boeken van NRC in columns zijn eigen leven en het verloop van de ziekte afzette tegen de boeken die hij (her)las.  

Tegenover Hebban verklaarde Steinz in september 2015 in een interview:

'Mijn hele leven heb ik andere mensen enthousiast proberen te maken voor de boeken die ik las – door middel van lezingen, recensies, boeken. Met dat enthousiasme geef ik een stukje van mezelf door aan de wereld, dingen die er nog zullen zijn als ik er niet meer ben. Dat is een troost voor iemand die het niet lang meer zal maken.'  

Steinz was van 1989 tot 2012 werkzaam bij NRC Handelsblad, onder meer als literair redacteur en chef Boeken. In 2012 ruilde hij zijn baan bij de krant in voor de functie van directeur van het Nederlands Letterenfonds.    

Steinz schreef ruim vijftien boeken. Van zijn bestseller Made in Europe, waarin Steinz een overzicht geeft van de cultuur die het continent Europa verbindt, werden maar liefst 60.000 exemplaren verkocht. In 2015 schreef Steinz ook nog het Boekenweekessay Waanzin in de wereldliteratuur.    

Bron: NRC HandelsbladOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Schrijver Pieter Steinz (52) overleden

 

Gerelateerd

Over

Pieter Steinz

Pieter Steinz

Pieter Steinz (1963-2016) was directeur van het Nederlands Letterenfonds en werk...

Gesponsorde boeken