Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijvers lezen voor uit nog onvoltooid werk

Uitgeverij Lebowski komt met weer een nieuw event: Lebowski Live. Tien schrijvers lezen tien maanden lang iedere maand in een boekwinkel voor uit werk waar ze nog mee bezig zijn.

De eerste editie is aanstaande zondag in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. De volgende auteurs uit de Lebowski-stal doen daar hun zegje: Ivo VictoriaJohan FretzMick JohanAnneke ClausJonathan GriffioenRoxane van IperenEsther J. Ending, Erik Jan HarmensAnja Sicking en Jonah Falke. Weken, maanden, soms wel jarenlang zitten ze achter hun schrijftafel of laptop en dan ineens is daar een boek. Maar wat gebeurt er in de tussentijd? Tijdens LEBOWSKI LIVE krijgen lezers de kans mee te kijken in het hoofd van tien auteurs, tien maanden lang. In sessies van vier minuten testen de schrijvers nieuw werk uit op het publiek en vertellen ze onder leiding van hoofdredacteur Jasper Henderson hoe het ermee staat. 

‘We zijn altijd bezig met het bedenken van nieuwe dingen, en dan vooral events’, vertelt Lebowski-uitgever Oscar van Gelderen in Boekblad. ‘Dit is simpel, maar doeltreffend en ook anders, want meestal wordt alleen voorgelezen uit al verschenen werk. Vroeger ging je bovendien ergens naartoe en als het was afgelopen ging je weer naar huis en was het klaar. We hopen nu dat de mensen nieuwsgierig blijven en terugkomen.'

Toen hij idee eenmaal had bedacht stapte Van Gelderen ermee naar Monique Burger van De Nieuwe Boekhandel. Zij was meteen enthousiast. ‘Dit idee is briljant. Zo origineel en zo goed. Een prachtig concept.’

De eerste Lebowski Live is zondag 28 februari om 14.00 uur in De Nieuwe Boekhandel. De toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie over aanmelding.

Bron: Boekblad 

 Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijvers lezen voor uit nog onvoltooid werk

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken