Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijvers installeren scholieren in Senaat Kinderjury

Honderden kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud hebben gesolliciteerd voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Twaalf kinderen, één uit elke provincie, mogen toetreden tot dit selecte gezelschap. Zij werden vandaag door een kinderboekenschrijver in hun klas verrast en officieel geïnstalleerd in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

De schrijvers Frank van Pamelen, Pieter Koolwijk, Tjibbe Veldkamp, Fred Diks, Gerard van Gemert, Jozua Douglas, Maren Stoffels, Marlies Slegers, Marc ter Horst, Emiel de Wild en Niki Smit hebben vandaag de eerste elf Senaatsleden geïnstalleerd. Morgen zal Derk Visser het laatste Senaatslid installeren. Zo werd in Groningen de 7-jarige Hidde Kruims (foto's) door auteur Tjibbe Veldkamp tot Senaatslid 'benoemd'.  

Met de installatie werd ook het startsein gegeven voor de stemperiode van De Nederlandse Kinderjury, dé publieksprijs voor kinderboeken. Tot en met woensdag 20 april kunnen kinderen in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar stemmen op het beste kinderboek dat vorig jaar is verschenen.

Het doel van de Nederlandse Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Zondag 12 juni worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag. In 2015 won Geronimo Stilton de prijs in de categorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar was Jeff Kinney de winnaar. 

Kinderen kunnen stemmen op de boeken die verschenen zijn tussen 1 januari en 31 december 2015. Verhalen, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken doen allemaal mee zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Ze zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2016 in het boek. Soms staat het logo er niet in: dan kan je aan het jaartal voorin het boek zien of het boek in 2015 verschenen is. In de bibliotheek hebben de meeste boeken uit 2015 een Kinderjury 2016 etiket op de rug van het boek.

Stemmen kan via de website www.kinderjury.nl

(
foto's gemaakt door de ouders van Hidde Kruims)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijvers installeren scholieren in Senaat Kinderjury

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken