Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijversduo duikt in zedenzaak en omstreden vastgoedpraktijken

Bij uitgeverij Palmslag verschijnt 25 oktober 'Het Slater Delict', het tweede boek van het schrijversduo Era Richmen. De uitgever trekt vergelijkingen met het werk van Roslund & Hellström, niet de minste onder de koppels in het thrillergenre. Maar Richmen pakt dan ook meteen stevige thema's aan: een zedenzaak en duistere vastgoedzaken.

''Spannend en goed geschreven.'' Altijd leuk, zo'n enthousiaste en positieve quote. Zeker als hij afkomstig is van VVD-coryfee en oud-minister Hans Wiegel. De voormalig bewindsman deed deze uitlating toen hij drie jaar geleden Het Dubai Ultimatum in ontvangst nam, het debuut van Era Richmen. Het boek is een een ecothriller over geloof, milieu en (politieke) macht. ''Een bijzonder boek'', aldus Wiegel. ''Een archeoloog die zich inzet voor het leefmilieu in de wereld, raakt verwikkeld in een strijd met de wereldleiders.''

Era Richmen schrijft in Het Slater Delict een kleine driehonderd pagina's vol over een ernstig zedenmisdrijf en malversaties in de vastgoedsector. Hoofdpersoon is Jason Slater. Na de oorlog in Irak emigreert Slater met zijn vriendin Annemiek en haar dochtertje Amy naar Nederland. Daar begint hij met het aan- en verkopen van vastgoed. Zijn aanpak is zo succesvol dat hij binnen korte tijd een aanzienlijke portefeuille opbouwt en veel geld verdient. 

Maar succes maakt ook vijanden. Jason wordt beschuldigd van een ernstig misdrijf. Zijn leven en dat van zijn gezin komt volledig op zijn kop te staan. Voor hem is er nog maar één ding belangrijk: zorgen dat je niet veroordeeld wordt. Hij zet dan ook alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Maar de tijd dringt, zoals dat gaat in thrillers.


Era Richmen is het pseudoniem van Eric Bakker (links op de foto) en Herman Zandstra. De laatste werd in 1953 geboren in Hengelo. Deze MBA opgeleide bedrijfskundige was jarenlang eigenaar/directeur van een adviesbureau en was bij veel organisaties werkzaam op het gebied van personeelsmanagement. Daarnaast runde hij een centrum voor creatieve uitingen. 

Bakker zag het levenslicht in 1965 in Amsterdam. Na het gymnasium begon hij een loopbaan in de vastgoedsector. Hij bekleedde verschillende management- en directieposities bij gerenommeerde organisaties. In deze sector is hij, inmiddels met zijn eigen onderneming, nog steeds actief.


Over de auteur

Hebban Crew

2144 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijversduo duikt in zedenzaak en omstreden vastgoedpraktijken

 

Gerelateerd

Over

Era Richmen

Era Richmen

Era Richmen is het pseudoniem van het schrijversduo Eric Bakker en Herman Zandst...

Gesponsorde boeken