Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijversgilde eert J.K. Rowling

Schrijversorganisatie PEN America heeft bestsellerauteur J.K. Rowling de 2016 PEN/Allen Foundation Literary Service Award toegekend voor haar literaire bijdrage aan de wereld. De schrijfster zal de prijs op 16 mei ontvangen tijdens het Literary Gala in New York.

'J.K. Rowling heeft haar talent als schrijfster gebruikt op een lokaal en wereldniveau', meldt PEN. De  organisatie die zich onder andere inzet voor de vrijheid van meningsuiting en voor schrijvers die om hun meningen worden onderdrukt, is vooral te spreken over Rowlings goede doelen Volant en Lumos. 'Door haar schrijven brengt Rowling fantasie, empathie, humor en een liefde voor lezen voort en langs die weg worden morele keuzes onthuld die ervoor zorgen dat we onszelf beter begrijpen', aldus auteur Andrew Solomon, directeur van PEN America. Ook zegt hij dat door de geestelijk moeder van Harry Potter kinderen hebben geleerd om niet alleen zichzelf te uiten, maar ook anderen te begrijpen.

Wie een graantje wil meepikken van het Literary Gala in New York, zal overigens flink in de buidel moeten tasten. Een tafeltje voor het diner, waarvan de opbrengsten ten goede komen van de non-profit organisatie, kost al gauw 12.500 dollar. Rowling liet aan persbureau AP weten dat zij 'vereerd' is met de prijs. 'Ik steun al langere tijd PEN, die onbetaalbaar werk verricht voor gevangen zittende schrijvers en voor de vrijheid van meningsuiting.'

Rowling steunt al jaren goede doelen. Ze is de oprichter van de Volant Charitable Trust, die organisaties ondersteunt die armoede onder vrouwen en kinderen bestrijden. Ook betaalt ze mee aan onderzoek naar de ziekte multiple sclerose. Verder zette ze de organisatie Lumos op, die ernaar streeft om kinderen in instellingen te herenigen met hun familie. 


Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijversgilde eert J.K. Rowling

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken