Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Science Fact: zwevende stad op Venus

door Martijn Lindeboom 2 reacties
Een zwevende stad, vijftig kilometer boven de dodelijke wolken van Venus. Het klinkt als een setting uit een sciencefictionverhaal, maar er wordt echt over nagedacht. En niet door de minsten: NASA.

Hopelijk zet NASA zijn plannen door en gaan we, na de verovering van Mars, over een paar decennia naar Venus. Tot voor kort werd die planeet, toch onze dichtstbijzijnde buur, niet als een haalbare bestemming voor menselijke onderzoekers gezien. Maar het nieuwe HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept) programma heeft een prachtige, alternatieve plek voor ons verblijf bedacht: zwevend boven de wolken van zwavelzuur, waar de luchtdruk bijna Aardenormaal is. In het onderstaande filmpje maakt NASA duidelijk hoe dat er uit zou kunnen zien.

Er zijn veel sciencefictionboeken en -verhalen die (deels) spelen op Venus en in The Quantum Thief van Hannu Rajaniemi verblijft hoofdpersoon Mieli zelfs een tijdje in een zwevende stad boven deze planeet. Het concept wordt dus vaker gebruikt, maar wie weet wordt het nu zelfs werkelijkheid.

Bronnen: CNN, Knack.be en NASA.Over de auteur

Martijn Lindeboom

453 volgers
714 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Science Fact: zwevende stad op Venus