Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Science the shit out of this

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
De eerste trailer van de verfilming van de sf-thriller Mars van auteur Andy Weir is nu te zien. In de hoofdrol Matt Damon als de op Mars gestrande astronaut Mark Watney.

De beelden zijn veelbelovend. Mars is een gevalletje 'Houston, we've got a problem' in het kwadraat. Astronaut Mark Watney, gespeeld door Matt Damon, wordt dood gewaand door zijn crew, waarna ze er zonder hem vandoor gaan. Mark is niet dood, maar dat feit is slechts een kwestie van timing aangezien hij in zijn eentje op een planeet met een onvriendelijk klimaat zit, met slechts overlevingsmogelijkheden voor 31 dagen. Zijn crew zou er veel en veel langer over doen om hem weer op te kunnen komen pikken. Mark kan maar één ding doen om zijn leven te redden: "Science the shit out of this".

Bekijk hier de eerste trailer en het kennismakingsrondje van de crew. Extra handig: producer Simon Kinberg heeft een overzichtelijk kaartje gemaakt van de positie van alle personages in de film. Kijk en oordeel zelf.

Dat het boek ook erg de moeite waard is, tonen de Hebbanrecensies aan. Beide Hebbanrecensenten geven de hoogste score: 5 sterren.

Hebbanrecensent Tanja: "Je kan niet anders dan onder de indruk zijn van de gedetailleerdheid van Weirs beschrijvingen en de manier waarop hij Mark een personage maakt om mee te sympathiseren en van te houden, dat het hele boek kan dragen. Het idee van een ruimtereis inclusief verblijf op Mars is mogelijk nog magischer dan draken, eenhoorns en tovenaars bij elkaar."

Collega Tim was het eens met dat oordeel: "Het slot van dit boek is spectaculair. Over de top, maar dat mag dan ook in een sciencefictionthriller. Mars  is weer een stapje dichterbij gekomen. Als NASA leert van Andy Weir zal vrijwel elke astronaut deze reis durven maken."Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Science the shit out of this

 

Gerelateerd

Over

Andy Weir

Andy Weir

Andy Weir werd geboren in Californië en is de zoon van een fysicus en een ingen...

Gesponsorde boeken