Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Scott and Bailey in boekvorm

Goed nieuws voor de fans van het doortastende politieduo Rachel Bailey en Janet Scott. De avonturen die ze met veel succes op tv beleven, zijn nu ook in boekvorm gebundeld. In 'Doorgeslagen' onderzoeken ze de moord op een tiener.

Voor wie onbekend is met de serie: Scott and Bailey draait om het persoonlijke en professionele leven van twee rechercheurs, Rachel Bailey en Janet Scott. Beiden zijn lid van het Major Incident Team van de Manchester Metropolitan Police.

Rachel en Janet kunnen het door de bank genomen heel goed met elkaar vinden, hoewel hun persoonlijkheden behoorlijk verschillen. Rachel is impulsief en vrijdenkend, terwijl Janet subtiel en wijs overkomt. Janet is ouder dan Rachel, heeft twee dochters uit een verre van probleemloos huwelijk. Rachel heeft geen gezin, maar worstelt zich door kortstondige en stormachtige relaties heen. De serie is ontsproten aan het brein van actrice Suranne Jones die de rol van Bailey vertolkt.

In Doorgeslagen  dat vanaf 7 april in de winkel ligt, wordt een tiener vermoord aangetroffen in een armoedige flat. Haar moeder is kapot van verdriet. Jaren geleden heeft ze haar kind toevertrouwd aan Jeugdzorg, maar het meisje is afgegleden naar een milieu van drugs en vage types. Voor rechercheurs Scott en Bailey is deze zaak de eerste keer dat ze samenwerken. Het verschil in hun karakters maakt het er niet makkelijker op. Maar ze zullen wel moeten: er loopt een moordenaar rond in Manchester. 

Op 30 juni verschijnt Ongewis, het vervolg op DoorgeslagenDrie lichamen worden levenloos aangetroffen in een flat in Manchester, doodgestoken in hun bed. De vader en echtgenoot van de slachtoffers is verdwenen. Het vinden van de man heeft de hoogste prioriteit want ook de jongste twee kinderen blijken vermist te zijn. 

Rechercheurs Scott en Bailey hebben geen idee waar de man is of wat zijn volgende stap zal zijn. De zaak legt een grote druk op beide vrouwen, die bovendien al moeite genoeg hebben hun persoonlijke leven onder controle te houden.

Schrijfster Cath Staincliffe werd in 1956 geboren in Ierland, maar werd, toen ze nog een baby was geadopteerd door een gezin in Engeland. Haar literaire carriere begon in 1994 met de publicatie van het boek Looking for trouble, waarin ze Sal Kilkenny introduceert, een privédetective die moeite heeft haar persoonlijk leven te combineren met het werk in de straten van Manchester. Het belandde meteen op de shortlist van de John Creasey best first novel award van de Crime Writers Association.

In 2006 was ze genomineerd voor de CWA Dagger in the Library. In 2012 won ze de CWA Short Story Dagger for Laptop met haar verhaal The Message. Twee jaar later won ze de prijs opnieuw met het verhaal Night Nurse.  

Staincliffe heeft ook haar sporen verdiend als scenarioschrijfster. Zo was ze de bedenker en scenarist van de politieserie Blue Murder, waarvan vijf seizoenen werden gemaakt. Op basis van de Scott & Bailey-serie schreef ze drie thrillers.

Ze heeft ook Trio, een stand-alone roman uit 2002 op haar naam staan. In dit boek schrijft ze over adoptie en opgroeien in de jaren zestig. In het boek staat ook haar zoektocht naar haar biologische familie opgetekend. Van de speurtocht die uiteindelijk leidde tot hereniging met haar zeven broers en zussen, werd de documentaire Finding Catch gemaakt.
Over de auteur

Hebban Crew

2118 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Scott and Bailey in boekvorm

 

Gerelateerd

Over

Cath Staincliffe

Cath Staincliffe

Cath Staincliffe werd geboren in Ierland, maar werd, toen ze nog een baby was ge...